Skip to content

2013-10-22

1

Hogyan legyél nő? – 10 tipp nőktől – nőknek

Készítő: Kovács Miklós

52 cikk érkezett egy amerikai blogger felhívására, amiben arra kérte a pályázókat, hogy fogalmazzák meg, mit jelent nőnek lenni. Tudom, ezer meg egy forrásból az ömlik, hogy hogyan legyetek jó nők, anyák, házastársak, dolgozók, lányok, testvérek, barátnők. A cikk megpróbálja megvizsgálni, hogy milyen elveket kövess ahhoz, hogy megtaláld önmagad. mint ember és mint nő. Ezekből a cikkekből válogatva a legjobb 10 tippet fogom most veletek megosztani:

1.  Ismerd meg önmagad!

Fedezd fel az igazi énedet. Ne kövesd vakon a társadalom által rád szabott szerepeket. A saját utadon járj. Legyél egy független személy. Ne engedd meg a csordaszellemnek, hogy belekényszerítsen egy nem autentikus szerepbe.

“Igen, ilyen vagyok b*meg”

2. Ismerd be, hogy erős vagy!

Ahogyan éled az életed, azért csakis te vagy a felelős, ezt fogadd el. Ne légy lábtörlő, birka, vagy áldozat. Az energiád a tiéd, ne fecséreld el. Fogadd el, hogy te vagy az életed alakítója, és nem jön a herceg fehér lovon, hogy megmentsen. Sok nő érzi azt, hogy a saját anyagi jövője tőle függ, és nem akarja ezt kizárólag a házastársára bízni.

3. Találd meg a hangod!

Vedd a bátorságot, hogy hitelesen fejezd ki magad. Mond el a saját igazadat. Megérdemled, hogy meghallgassanak. Ha mások negatívan reagálnak, az az ő bajuk. Amit szeretnél, azt kérd nyíltan, nem várhatod el, hogy mindenki olvasson a gondolataidban. Te tanítod meg másoknak, hogyan viselkedjenek veled – nem úgy, hogy tippeket és apró utalásokat teszel, hanem úgy, hogy elmondod nekik szemtől-szembe. Ha te nem állsz ki magadért, akkor ki fog helyetted?

4. Találd meg a törzsed!

Tudatosan építs és tarts fent egy olyan hálózatot, ahol támogatásra lelsz és pozitív kapcsolatokra találsz. A családodat és a rokonaidat is beleértve persze. Dobd el az olyan kapcsolatokat, amelyek csak elszívják az energiádat, ha bennük ragadsz, akkor csak magadnak okozol fájdalmat. Ha nem szereted a mostani kapcsolataidat, akkor csak rajtad áll, hogy mikor változtatsz rajtuk. Vedd körül magadat jó emberekkel, akik szeretnek és inspirálnak téged. Hidd el, a legjobb kapcsolatokat érdemled!

5. Kényeztesd magad!

A tökéletességed csiszolásával is felhagyhatsz egy kis időre. Engedd el magad, és tedd azt, amit élvezel. Mások elvárásai várhatnak! Próbáld meg elfogadni, hogy nem tehetsz meg mindenkinek mindent. Nem adhatsz másoknak, ha üres vagy belül! Töltődj fel, és sugározz!

“Mert úrihölgy vagyok.”

6. Találd meg a kreativitásodat!

Fejezd ki magad a kreativitás többféle módján, és találd meg a hozzád illőt! Fedezd fel a zenét, a festészetet, az írást, a verseket stb. Alapíts egy céget. Legyél művész. Az ötleteidet öntsd fizikai formába.

7. Éld meg tudatosan a szexualitást!

Te és csakis te lehetsz az, aki eldönti, hogy a szex milyen szerepet fog játszani az életedben. Nincsenek jó vagy rossz válaszok. Ha szeretnéd, és élvezed, akkor legyen ez a cél. Különböző nők különféleképp fejezik ki magukat szexuálisan. Vannak, akik várnak a házasságig, míg mások az egy éjszakás kalandokat sem vetik meg. A közös a fent említettekben is az, hogy tudatosan döntöttek arról, mi is jó nekik,  nem törődve azzal, hogy mások mit gondolnak.

8. Légy gyönyörű!

Az igazi szépség belülről fakad. Nem lehet egy réteg sminkkel és plasztikai változtatásokkal kiérdemelni. Ismerd fel, hogy egy egyedi és megismételhetetlen, gyönyörű személy vagy belül, és ezt fogod sugározni kifelé is minden csatornán. Gyönyörű vagy. Pont.

“Te gyönyörű, szeretetre méltó, csodálatos, bámulatba ejtő, cuki, érdekes, irgalmas teremtés vagy!”

9. A szíved legyen mindig nyitva!

Függetlenül attól, hogy a múltban hányszor ártottak neked, legyél mindig nyílt szívű. Erősebb leszel így, mint gondolnád. A szeretet jutalmai felülírják annak a kockázatát, hogy megint megbántanak. Azért vagy itt, hogy szeretetet sugározz és nem azért, hogy félelemben élj!

10. Légy bölcs!

Nagyon intuitív személyiség vagy, tehát meg kell tanulnod jobban bízni a megérzéseidben. Folyamatosan tanuld és mélyítsd. A bölcsességed segítségével segíthetsz másokon, és a saját szükségleteidet is jobban fel tudod mérni. Ez lesz az egyik legmeghatározóbb eszköz a kezedben.

Férfinek vagy nőnek lenni nem csak abból áll, hogy vakon elfogadjuk a nemek egymásra kiosztott szerepeit, nem is abból, hogy megtagadjuk ezeket, és csak azért is az ellenkezőjére vágyunk. Végtére is, azt kell definiálnod, hogy milyen férfivé – nővé szeretnél válni. Ez egy olyan döntés, amit személy szerint neked kell megtenned, nem törődve azzal, hogy mások hogyan vélekednek erről. Milyen férfi/nő szeretnél lenni? Az élet várja a válaszod…

***

Hogyan legyél igazi férfi? – 1. rész

Mit jelent férfinak lenni manapság? Hogyan tudja kifejezni a férfiasságát anélkül, hogy ridegnek és érzelemmentesnek tűnne…vagy épp félénknek és erőtlennek. Mi a legmegfelelőbb útja annak, hogy egy tudatos férfi kifejezze magát? Olvass tovább itt >>>

 Eredeti angol nyelvű forrás:

Pavlina, Steve (2008): How to be a woman?

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Top cikkek 2013-ban | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: