Skip to content

2013-11-18

A DJ-ket lejáratják, az orosz belügyminisztérium énekel, a Tankcsapda pedig pálinkázik

Készítő: Norrka

Snoop Dogg ismét átnevezte magát, immáron Snoopzillának illik szólítani, Rihannát kitessékelték egy mecsetből, Justin Bieber pedig börtönbe is kerülhet zászlógyalázás vétségével. De ez még mind semmi. Mai zenei hírmorzsáimból azt is megtudhatjátok, hogy mi a véleménye a Rolling Stones magazin olasz szerkesztőinek a DJ-kről, hogy mit énekelget az orosz belügyminisztérium kórusa, valamint hogy milyen ízű pálinkát szeret kortyolgatni a Tankcsapda.

Magyarország lassan a 10 millió DJ országa lesz. De most az olaszokról van szó. Ugyanis az amerikai Rolling Stones magazin olasz változata készített egy reklámot Rocker vs DJ címmel. A reklám szövege szerint a DJ-k nem mások, mint harmadrangú prostik, akik az első szóra odaadják magukat; bűnözők, akik elektronikus zajokat akarnak zeneként ránk sózni; szupersztárnak érzik magukat, de a tömeg soha nem fogja a nevüket skandálni, a dalaikat megjegyezni. Ezeken kívül rengeteg, nem szalonképes jelzővel illeti a DJ-ket, valamint velük kapcsolatos képi közhelyeket mutat be. Természetesen a videó hihetetlen felháborodást váltott ki. Sokan viszont csak direkt trollkodásnak hiszik (Trolling Stones), és nem is hajlandóak felháborodni rajta. Néhányan viszont a “rocksznobéria kifinomult kigúnyolásának” tudták be a dolgot, és inkább az iróniát látták meg benne. Mások viszont inkább arra hívták fel a figyelmet, hogy az amerikai Rolling Stones például számos alkalommal foglalkozott az elektronikus tánczenével, címlapra tette legnagyobb sztárjait. A lényeg viszont, hogy a videó eredményeként az újság neve összekapcsolódik a tánczene elleni támadással, elidegenítve a potenciális olvasóközönség jó részét. Személy szerint én mindig is visszataszítónak találtam, hogy egy média két “tábor” szimpatizánsait próbálja meg összeugrasztani, így érve el, hogy mindenki róluk beszéljen. A Rolling Stones elgondolkodhatott volna azon, hogy a kínálat mindig a kereslet függvénye. És ha már háborúba indul, akkor lehet nem is a DJ-ket kellett volna a céltáblára tűzni?

Az orosz belügyminisztérium kórusa váratlan dologgal lepte meg a világhálót. Az egyenruhás oroszokból álló társaság a Daft Punk Get Lucky című slágerét adja elő. Az orosz katonazenekarok már máskor is kacsintgattak a popzene felé. A hadsereg kórusa például Adele Skyfall című számát adta elő. Személy szerint nekem nagyon tetszik a kissé erőteljes kiejtés, valamint az, hogy csak azért sem vették lejjebb a hangnemet! Megható, ahogy átélik a dlat. Következő állomás az Eurovíziós Dalfesztivál!

November 7-től (természetesen) kizárólag a MOL kutakon kapható az a pálinkasorozat, amelynek különlegessége, hogy minden termék neve egy-egy Tankcsapda dal címét viseli. “A Rézangyal Tankcsapda Edition négy íze: a 45%-os barrique szilvapálinka, a Bíbor köd, a 42%-os érlelt almapálinka a Hatalom nélküli rend, a 40%-os feketecseresznye pedig a Mennyország Tourist címet kapta. Az 50%-os törkölypálinka, amely mind a Rézangyal csapat, mind a zenekar kedvence – A legjobb méreg címkével kerül forgalomba.” Törkölypálinka? Komolyan? Gondolom kísérőnek pedig sört ajánlanának….

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: