Skip to content

2013-12-20

Top cikkek 2013-ban

Készítő: Rab Máté

12 nap van hátra 2013-ból, szóval minden nap kirakjuk az idei hónapok legfelkapottabb cikkeit! Kezdjük januárral, és zárjuk az évet decemberrel. Kedvelt, utált, értelmetlenül felkapott, megérdemelten megosztott cikkek következnek!

Még 12 nap 2014-ig

Január: kreatívok sikersztorija

Miklós készített egy interjút a debreceni Kreatív Vonalak Kft. ügyvezetőjével, mégpedig abból az alkalomból, hogy nekik köszönhetően lett Debrecen az internetes kultúra fővárosa! Nyertek már több Év honlapja díjat is, és beszámoltunk arról is, amikor a Pakk Csomagolásdizájn verseny első díját vitték haza. A cég azóta is csak növekszik, Facebook oldaluk szerint létszámban és ügyfélkörben is bővülnek, jelenleg ők dolgoznak a Debreceni Nagyerdei Stadion arculatán is.

A csapat a 10 éves évfordulóra rendezett kiállításon

A csapat a 10 éves évfordulóra rendezett kiállításon

Katt a képre a cikk olvasásához vagy ide >>>

Még 11 nap 2014-ig

Február: Felkerültünk a startup térképre

Februári top cikkünk egy reklámcikk lett, mégpedig a Debrecenbe érkezik a Colabs Startup School. A Colabs üzleti-angyal befektetők támogatásával indult azzal a céllal, hogy hazai korai fázisú innovatív- és technológiai startup cégek indulását, fejlődését gyorsítsa fel jellemzően 5 millió és 150 millió forint közötti tőkebefektetéssel, specialista hálózatával és nemzetközi kapcsolataival.

Mondhatnánk, hogy ezzel az eseménnyel kezdődött a debreceni startup élet, csakhogy ez nem igaz – régebbiek a gyökereink. 😉 Már volt egy óriási debreceni exit sikersztori, többet írtunk a startup-okról, mint majdnem minden másról, népszerű volt a májusi cikkünk, miszerint hogyan kell 3 millió forintot szerezni első startup-unkhoz, és sokat hozzátettünk a DebTech Meetup népszerűségéhez is. Először Miklós szervezte Bor Gergellyel, majd most Laci vette át és fut havonta egy-egy érdekes témával.

Colabs

Olvasd el a Colabs cikkünket a képre kattintva vagy ide >>>

Még 10 nap 2014-ig!

Március: a sötét oldal

A vállalkozói életnek gyakran csak a pozitívumáról olvashatunk, hiszen mindenki motivál itthon, hogy légy vállalkozó. Mi is ezt tesszük leggyakrabban. Viszont felelősnek tartjuk magunkat abból a szempontból, hogy a negatív oldalt is megmutassuk! Mivel erről elég kevés a cikk, talán ezért is lett népszerű – sőt márciusban a legolvasottabb – a 7 ok miért ne legyél vállalkozó! c. írásunk. Ebben Laci tömören és velősen felsorolta azt a 7 legfőbb okot, amik sokakat képesek eltántorítani.

De az alkalmazotti élet sem mindig álom! Találtunk 10 olyan érvet is, amik miatt ki kell lépned a munkahelyedről! Ez a cikkünk egy kisebb párbeszédet is vonzott magával, szólj hozzá nyugodtan a témához a cikk alatt: 10 indok, hogy azonnal lépj ki a munkahelyedről

Vállalkozás buktatói

Olvasd el a legnépszerűbb márciusi cikket a képre kattintva vagy ide >>>

Még 9 nap 2014-ig!

Április: szépek és okosak

Amikor debreceni sikersztori interjút közlünk le, akkor mindig az a “hónap cikke”. Nincs ez másképp áprilisban sem, amikor két debreceni egyetemista lány került képzeletbeli dobogónk legfelsőbb fokára. A debreceni Style and Blog weboldal szép növekedése felkeltette figyelmünket, és elkészült az interjúnk nemcsak a kirakatban látható lányokkal, hanem az őket támogató férfiakkal is. A csajok tanácsokat adnak a napi outfithez, és hasznos oldal a mit-mivel-lehet kedvelőinek.

Mi történt velük április óta? Először is céggé alakultak, megnyitották webshopukat, ahol annyi rendelésük van, hogy gyakori a készlethiány – átmenetileg. Rendületlenül írnak, fotóznak, tanácsolnak a világ hölgyeinek legnagyobb tetszésére. Ha támogatnád őket, akkor szavazz rájuk a Glamour Women of the Year 2014 versenyén, a blogger kategóriában (5. oldal).

A Style and Blog csapata, balról jobbra: Berti, Mesi, Panni, Árpi

A Style and Blog csapata, balról jobbra: Berti, Mesi, Panni, Árpi

Olvasd el interjúnkat a képre kattintva vagy ide >>>

Még 8 nap 2014-ig!

Május: főszerepben az utcai művészet!

Láttatok már falfirkát? Nem olyan kellemes látvány, kivéve ha tudod értelmezni a karaktereket. Viszont van a falfirkának művészeti vonulata, mikor értelmezhető, sőt, mögöttes értelemmel ellátott fotó, jelzés, felirat szerepel közterületen. Ez a street art, azaz utcai művészet. Miklós gyűjtött össze párat jártában-keltében a városunkban, és mint kiderült, óriási népszerűsége van. Egyrészt a cikket is sokan felkapták, másrészt kiderült, hogy a vagy.hu is rendszeresen készít hasonló összefoglalókat. Olvassátok a cikket, nézzétek a kommenteket, és nyugodtan küldjetek be fotókat a kedvenc debreceni street art alkotásotokról!

Ismersz? Jelölj be facebookon!

Ismersz? Jelölj be facebookon!

Katt a képre vagy ide >>>

Még 7 nap 2014-ig!

Június: TEDd, amit szeretsz előjáték

Ha rendszeresen olvasol minket, akkor tudsz a mérhetetlen TED rajongásunkról. Erre az a számtalan cikk is bizonyíték, amit írtunk már a témáról. Írói csapatunkból hárman elő is adtunk a 2012-es első debreceni TEDxNagyerdő rendezvényen, akik azóta is szervezői vagyunk a helyi közösségnek. 2013-ban a MODEM adott helyet, de ne szaladjunk előre. A júniusi top cikkünk a TED Global 2013 élő előadásának egy magyar nyelvű kivonata Máté összefoglalójában. A cikk szekciónként halad, a rendezvényen több külföldi debreceni volt, mint magyar anyanyelvű debreceni – ez lehet az angol nyelvű előadások miatt történt. A cikkben olvashatsz a bejrúti női maratonról, agyunk öngyógyító képességéről, és az injekciós tű alternatívájáról, amiért szerintem Nobel-díj fog járni.

Hol tart ma Debrecenben a TED? Idén volt a már említett TED Global 2013 vetítése, a Campus Fesztiválon kint volt egy sátorral a TEDxNagyerdő, és természetesen megrendeztük a TEDxNagyerdő 2013-at. Erről minden videót és fotót megtalálsz a weboldalon (de mi is tervezünk egy részletes kivonatot ;)).

A TED Global 2013 debreceni vetítésén a nézők egy része

A TED Global 2013 debreceni vetítésén a nézők egy része

Katt a képre a cikk olvasásához vagy ide >>>

Még 6 nap 2014-ig!

Július: Lassabban szép az élet

Komoly mozgalmak alakultak ki a “lassítva élés” mellett. Pár számadat: az emberek 10%-kal gyorsabban sétálnak a 10 évvel korábbi átlaghoz képest. A mozifilmek az ’50-es évektől körülbelül fele hosszúságúra csökkentek. Felveszünk egy újabb hitelt karácsonykor, csakhogy azonnal megvegyük az új tévét, miközben spórolással pár hónap múlva egy összegben is ki tudnánk fizetni. A világunk túlságosan felgyorsult, és ezt vannak, akik már tudatosan lassítják. Ezért lett a július legnépszerűbb cikk Sweetzusje írása Hová sietünk annyira? Ebben magával a problémával szembesíti az olvasókat, és természetesen megoldást is javasol.

Ez a téma igazán megkapott minket, és sorra születtek belőle az írásaink: Slow Web – azaz hagyjunk időt kibontakozni, gondolkodni, átértékelni. Slow Food – értékeld az ízletes ételeket (erre nagyon sok debreceni kezdeményezés is van!). Már megint tévézel! – a személyes és üzleti problémák, megoldásokkal együtt tálalva. A lassítás persze nem jelenti azt, hogy ki kell maradnunk a száguldó világ előnyeiből, csak tudatosan kell használni őket: 7 trend a világ száguldó technológiai fejlődéséről

hovasietunk

Olvasd el a Hová sietünk annyira? cikket a képre kattintva vagy ide >>>

Még 5 nap 2014-ig!

Augusztus: Szupergyors tanulással a jövődért

Úgy tűnik, hogy a Debrecen Bár olvasói közössége szeret olvasni, tanulni, ezáltal új dolgokat, témákat megismerni és ezekről véleményt alkotni. Ha már ilyen “tanuló kör” vagyunk, akkor nyilván a tanulásról írt cikkeink rendre népszerűek. Így augusztusban a Hogyan tanulj meg bármit 20 óra alatt? c. írásunk a hónap sztárja lett. Ez röviden azt jelenti, hogy 1 hónapon keresztül, napi 45 perc gyakorlással el tudsz sajátítani bármilyen képességet, mindössze 4 szabályt kell betartanod. Erről a képre kattintva olvashatsz többet!

A tanulással kapcsolatos másik két friss és népszerű cikkünk az 5 szuperszónikus tipp a sokkal eredményesebb tanulásért, valamint a Közösségek és párbeszéd szerepe a tanulásban. Utóbbi cikkünk a vita fontosságáról, az egyéni és csoportos tanulásról és az önképző körökről szól.

tanulocsoport

Katt a képre a havi cikk olvasásához vagy ide >>>

Még 4 nap 2014-ig!

Szeptember: Férfias kérdések

Oldalunk egyik célja, hogy segítsen a pályáját keresőknek, a céltalanoknak utat mutatni, vagy legalább azokat az eszközöket megadni, amelyek támogathatják a döntést. Megosztó és népszerű lett a szeptemberi írásunk: Hogyan legyél igazi férfi? Tehát mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy egy tudatos férfi kifejezze magát? A cikket két részletben közölte Miklós, szóval a sorozat 2. része itt olvasható. Sőt, volt egy ráadás írás is, amiben a nőiességet firtatta: Hogyan legyél nő? Akik keresik életük célját, először önmaguk ismeretét kell rendbe tenniük, amihez kiváló eszköz az MBTI (önismereti) teszt.

ferfi-legy

Olvasd el a legférfiasabb cikket a képre kattintva vagy ide >>>

Még 3 nap 2014-ig!

Október: Nevetve szép az élet

A legkedvesebb emlékeink mindig boldogsághoz, örömhöz kötődnek, így nem csoda, hogy szívesen teremtjük meg ezeket a szituációkat. Októberben már eléggé hideg, hűvös és egyre sötétebb idő volt, ilyenkor tudatosan erőltetjük a boldog szituációkat: meleg kávé egy baráttal, közös kikapcsolódás zárt helyen. Mint minden másnál, az ötletekért ebben az esetben is az internethez fordulunk, így lett a hűvös október legnépszerűbb cikke a vidám augusztusban íródott Csapatjátékok felnőtteknek. Cikkünk a téli hónapokban folyamatosan toplistát, úgy látszik szükség van a folytatására is. 😉

csapatjatek

Olvasd a cikket a képre kattintva vagy ide >>>

Még 2 nap 2014-ig!

November: vállalkozni szexi!

Számtalan érvet és ellenérvet hozunk fel a vállalkozóvá váláshoz, szerencsére a pozitív oldalt jobban támogatjátok. 🙂 A februári top cikkünk (görgess feljebb kicsit) a 7 ok miért ne légy vállalkozó. A novemberi pedig Máté írása: Hogyan legyél egyéni vállalkozó? 5 egyszerű lépés. Ebben költség és idő tekintetében is összegzésre kerül a vállalkozóvá válás folyamata. A részletekért nézd meg a cikket, de 20 óra alatt te is elkezdheted a világmegváltó ötleted szabályos, adózott megvalósítását.

Folyamatosan téma nálunk a vállalkozók élete (lásd Sikersztorik), a sikeresség titka, nemzetközi példák bemutatása, sőt még hoztunk is nektek a városba két amerikai-svájci nagymenőt! A jövőben pedig azon dolgozunk, hogy segítsük a debreceni HUB elindulását. Addig is figyeld a jeleket magadon, hogy benned van-e a vállalkozói lét alapja. 😉

Start a company

Novemberi top cikkünkért kattints a képre vagy ide >>>

Még 1 nap 2014-ig!

December: utazásból sosem elég!

Ha egy közös tulajdonságot kellene keresnünk a Debrecen Bár szerkesztőségében, akkor az valószínűleg az utazás szeretete lenne. Legtöbben éltünk külföldön hosszabb-rövidebb ideig, sőt, Zsuzsi most is az USA-ból írja filmajánlóit. Valószínűleg ezt a szeretetet és nyitottságunkat látta meg Évi és Eszter is, akik oldalunkat választották saját utazási élményeik beszámolásához. A csajok nyitó cikke annyira sikeres lett, hogy rögtön a legolvasottabb cikkünké vált decemberben. Azóta sem lankadnak, már két újabb beszámolóval is jelentkeztek. Reméljük ez a sorozat hosszan kitartó lesz, mert attól nem félek, hogy ne lenne izgalmas – arról a csajok gondoskodnak. 😉

A szerkesztőség utazási kalandjaihoz elég ha beírjátok a keresőnkbe, hogy Erasmus, vagy Hollandia, és betekinthettek kicsit az általunk látott brit, francia, litván, román, holland, katalán, olasz és rendhagyó módon a magyar külföldi életbe.

kép1

Olvasd el Eszter és Évi cikkét a képre kattintva vagy ide >>>

Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! 🙂

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: