Skip to content

2013-12-30

EventNav – lájkold a műtárgyat!

Készítő: debrecenbar

A Corvex Zrt. új múzeuminformatikai rendszerével a látogatók saját okostelefonjukon is hozzájuthatnak az élményüket kiegészítő információkhoz, az egyes műtárgyakat lájkolhatják és élményeiket meg is oszthatják a Facebookon. A múzeumok az alkalmazás tartalmát egy egyszerűen kezelhető felületen saját maguk is tudják szerkeszteni.

Nem kell többé brosúrákkal és ősöreg audio guide-okkal bajlódniaz EventNav rendszerrel (http://eventnav.hu/) ezeket kiváltja az okostelefon, mert a rendszer olcsóbb, könnyebben-gyorsabban előállítható és módosítható, a használata pontosan mérhető, emellett sokkal inkább környezetbarát. Az alkalmazás kompatibilis Android és Apple készülékekkel is.

A megoldás mögött működő rendszer a webes és mobilos technológiák ötvözésével jött létre: a múzeumok szerkesztőfelülete egy mobilbarát weboldal, az offline működésre is képes okostelefonos rész pedig elérhető appként és webalkalmazásként is.

A rendszert a 19 éves, üzleti informatikai megoldásokat szállító Corvex Zrt. készítette debreceni telephelyén. A projekt vezetője, a cég mobilos és webes üzletágának vezetője, Bor Gergely (gergely.bor kukac corvex.hu) a projektmunka és a csapat irányítása mellett a helyi informatikai és startupkultúra szervezésében is részt vett: a debreceni technológiai és startup meetup rendezvénysorozat (http://meetup.com/debtech és http://meetup.com/debstartup) idén több száz látogatót vonzott, emellett a cég a fejlesztés tanulságait a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Szakmai Napok nevű rendezvényén megosztotta a helyi informatikus hallgatókkal.

Az EventNav kifejlesztése a Corvex Zrt.-nél az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, az Új Széchenyi Terv keretében.

A Corvex 2014-ben a munkát a projekt üzleti hasznosításával folytatja.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: