Skip to content

2014-01-23

5 dolog, amit fontolj meg, mielőtt vállalkozni kezdesz!

Készítő: Kovács Miklós

A vállalkozói kedv 14 éve nem volt ilyen magasan. Mégis, az új vállalkozások között a sikeresek aránya csüggesztően alacsony. Valóban csak az újonnan alapított cégek fele marad fent 5 évnél tovább. Több oka is van a bukásnak, de a tapasztalat hiánya vezeti a listát. Szerencsére, a vállalkozói környezet nem egy nulla végösszegű játszma, és tudsz a téged körül vevő vállalkozóktól tanulni.

Az alábbiakban bemutatok 5 leckét, amit a saját bőrömön tanultam meg.

1. Érezz kiolthatatlan szenvedélyt az iránt, amit csinálsz!

Légy biztos abban, hogy a probléma, amire keresed a választ összhangban van a személyes motivációiddal. Egy vállalkozást felépíteni a nulláról kemény munkát igényel és ehhez az kell, hogy inspiráljon nap, mint nap az, amit csinálsz.

Én szenvedélyesen szeretem a kis vállalkozások tulajdonosait segíteni, és a feleslegesen bonyolult rendszereket egyszerűbbé és gördülékenyebbé varázsolni. Az egyik célja a cégemnek (ZenPayroll), hogy összefoglaljuk érthetően az ország adórendszerét (beleértve a 15.000+ adófizetési kódot) így a vállalkozóknak ezzel már nem kell törődniük. Igen, nem szexi…de nem is kell, hogy az legyen.

2. Gondolkodj nagyban!

Ha a kezdő koncepciód nem foglal magában elég terméklehetőséget, potenciális partnert vagy fogyasztói piacot, akkor irány vissza a tervezőasztalhoz.

A legjobb üzleti ötletetek problémákat oldanak meg és érzelmeket váltanak ki az emberekből – legyen az megkönnyebbülés, öröm vagy kíváncsiság. Találj egy olyan embereket akik értékesnek találják a megoldásodat. Mindig keresd ezt a közönséget, és ismételd ezt addig, amíg már milliónyi dolgot kell csinálnod. Ezek után rakd fontossági sorrendbe a dolgaidat, könyörtelenül válogass majd végezd el őket.

3. Hallgasd meg amit mondanak, de ne fogadj szót!

A legtöbb vállalkozás félreérti a fogyasztói visszajelzések célját: Nem az a lényeg, hogy majd ők megmondják neked, hogy mit is akarnak, hanem az, hogy felfedezd a nehézségeiket, és meghatározd az ezekben rejlő lehetőségeket. A visszajelzések információt nyújtanak a döntéseidhez, de sosem vezethetik azokat.

Ahhoz, hogy olyat hozz létre, amit azelőtt még senki célozd meg ezeket a rejtett ok-okozati összefüggéseket, és kockáztass. Az emberek lehet nem fogadják kitörő örömmel az elején, amit kínálsz, mert annyira más, mint az eddig megszokott. Időt kell hagyni ahhoz, hogy a  megoldásod eljusson a problémáik gyökeréhez.

4. A tett jobb, mint a tökéletes!

A vállalkozóknak annyi döntést kell meghozniuk, hogy egyszerűbb apró-cseprő dolgokkal foglalkozni, minden tanulás vagy bizonyítás nélkül egy helyben toporogva. Ezt hívjuk döntési kényszernek. “Minél több lehetőség van, még ha ezek a legjobbak is, megbénítanak minket.” Chip Heat és Dan Heat “Switch”  c. könyvéből vett idézet.

A célok kitűzése elengedhetetlen a koncentráció fenntartásához. A ZenPayroll-nál rendszeresen teszünk fel alapvető kérdéseket (olyanokat, amikkel magunknak akarunk bizonyítani), és utána újra visszatérünk rá, hogy meggyőződjünk a következtetéseink helyességéről. A cselekedve tanulás jobb, mint az elemzésen keresztüli. Mindig egyre több dolgot kell megtenni, és egyre több megválaszolandó kérdés lesz. A vállalkozás elkezdése egy folyamat és már a kezdeténél tudnod kell azt, hogy mi az, ami fontos.

5. Válaszd a megfelelő partnerek és mentorokat!

A start up csoportodat – beleértve a partnereidet, befektetőket és mentorokat – olyan közös értékekre kell építened, amelyek átáramlanak a döntéseidbe és hatnak a vállalat kultúrájára. Igen, ez trükkös lehet, főleg, ha tőkére van szükséged. Ellen kell állnod annak, hogy a pénzt kövesd. Ugyan olyan válogatósnak kell lenned a befektetőkkel kapcsolatban, mint ahogy a csapatod összeállításánál.

  • Azonosítsd, hogy pontosan milyen segítségre van szükséged, legyen ez személyes fejlődés, vagy taktikai tanács.
  • Figyeld meg a  céljaikat, motivációjukat és ambícióikat és válaszd azokat, akik a tieddel legjobban összhangban vannak.
  • Legyen a célja minden kapcsolatnak, és ne felejtsd, rajtad múlik, hogy a tudásukat és a tapasztalataikat hogyan használod fel.
  • Keress útmutatást, de soha ne kövesd azt vakon.

Elindítani egy start upot egy ijesztő kaland, mivel próbára tesz, és el kell döntened, hogy mi mellett állsz ki, és mi az, amit el akarsz érni az életben. Olyan vállalkozásba kezdj, ami közel áll ahhoz, aki vagy. Koncentráltnak kell lenned, és olyannak, aki mindig nyitott a javaslatokra. Mivel így egy elképzelés által vezérelt vállalkozó leszel, jobb ha észben tartod, ez nem egy sprint, hanem egy maraton.

Eredeti angol nyelvű cikk:

Reeves, Joshua (2014): When launching a company, consider these 5 things.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: