Skip to content

2014-02-03

Beyoncé és Jay-Z: a zeneipar húzóerői

Készítő: debrecenbar

Nyilvánosságra hozták a The Power of Billboard 100-as listáját, amely azokat a zenészeket, közszereplőket díjazza, akik a legnagyobb hatással voltak a zeneiparra az elmúlt évben. A lista élére Jay Z és Beyoncé párosa került, miszerint ők a legnagyobb hatalmi erővel bíró páros jelenleg a zeneiparban.

Olyan gazdasági vezetőket és cégvezetőket utasítottak maguk után, mint Lucian Grainge a Universal Music Group vezérigazgatója és elnöke vagy a Sony Music Entertainment elnöke.

A Billboard listájának élére különösen azok kerülnek, akik a legnagyobb lemezeladással zárták a múlt évet, és akik hatalmas befolyással bírnak a zeneiparra. Míg Jay Z 2013-ban megjelent lemeze a Samsung, Beyoncé nagylemeze pedig az iTunes keretében vált elérhetővé, végtelen promóciójukkal és reklámokkal a páros megváltoztatta a zeneipar és a rajongók kölcsönhatását a zenével.

Beyoncé és Jay-Z a Billboard magazin címlapján

Mindketten a meglepetés erejével bíró előadóművészek.  A termékeny Beyoncé tavalyi év végén megjelent lemezét a késés felhője árnyékolta, hallgatás övezte, leselejtezett dalokról és elmulasztott határidőkről cikkeztek, majd váratlanul, minden előjel nélkül dobta piacra talán eddigi legsikeresebb lemezét. A szerényen csak „Beyoncé” címet viselő anyag 14 vadonatúj dalt és 18 videót tartalmaz. Mindez idő alatt Jay Z sem volt rest. A „Magna Carta…Holy Grail” eladásai is túlszárnyalják Jay Z eddigi lemezeladásait.

Tom Corson az RCA Music Group elnöke szerint, mindez nem jöhetett volna létre az őket körülvevő stábtagok, producerek, menedzserek, cégek és vállalkozások nélkül. A kampányok mozgatórugóját a dinamikus közösségi média mozgatja és véleménye szerint mindez azt bizonyítja, hogy a partnerek és szponzorok elengedhetetlen kellékei a zeneiparban való érvényesüléshez.

A páros a Grammy díjátadón:

A cikket Gigi vendégírónk szerkesztette.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: