Skip to content

2014-02-18

2

8 Hasznos És 1 Haszontalan Angol Nyelvű Oldal

Készítő: Kovács Miklós

Lazulj! Fejlődj! Vállalkozz! Ez a Debrecen Bár legújabb felhívása számodra. Ennek megalapozására bemutatok neked ismert és kevésbé ismert angol nyelvű oldalakat, ahonnan az ötleteinket szerezzük, és ahonnan te is ihletet meríthetsz. Ne zavarjon meg, hogy egy kép sincs a cikkben, csak a borítókép, és nincs link, hanem majd neked kell megkeresni ezeket az oldalakat, és bepötyögni őket a google-ba. Elvégre is, még így is könnyebb, mint nagyapáinknak a kávéházból megosztani a távoli ismerőseikkel, hogy de jól néz ki ez a kávé szépia szűrővel. Kezdjünk is bele, itt van tehát 8 hasznos, és egy kevésbé hasznos (valójában haszontalan) angol nyelvű oldal, amit naponta látogatsz majd!

Lazulj!

TED videók

A ted.com- on temérdek olyan videót találhatsz, amik ki tudnak kapcsolni. Instant Natgeó, Disco és Spectrum karnyújtásnyira tőled. Az érdekes és modern kutatások, zZzZzZzZ, ne aludj bele hééé. Ok. Nem kutatások, hanem ezeknek az izgalmas előadásaik találhatók meg mindenről, ami foglalkoztatja az embert. Az űr, a természet, a környezeti hatások, a szociális kapcsolatok, és persze önmaga az emberi lélek. Vezető pszichológusok, fizikusok, üzletemberek beszélnek arról, hogy mi fogja meghatározni az elkövetkezendő évek hétköznapjait. Igen, a hétköznapjait, mert a ma kutatásaiból lesznek a jövő hétköznapi eszközei és elgondolásai.

BBC Rádió

A briteket nem csak az örökös különc viselkedéssel áldotta meg a sors, hanem a zenei tehetségek különös érzéssel való felkutatásával is. Minderről tanúbizonyságot ad a BBC Rádió zene csatornája, a 6-os csatorna. Rengeteg új előadóval, és válogatott különcökkel, akikből tehetségek születnek. Norrka cikkeinek többsége is a legújabb angolok által kiszelektált, megrágott, kiköpött, majd újra megemésztett zenékkel vár benneteket minden hétfőn.

9gag.com

Ez egy haszontalan (igen, ez a haszontalan, a többi már a hasznos…) agyzsibbasztás, de még mindig jobb, mint a magyarosított mémek. Ha tudsz angolul, és szarkasztikus, cinikus humorral áldott meg a Jóisten, akkor ez a te oldalad. Végigpörgeted a napi szemetet, mert ugyebár ki is kell kapcsolódni egy kicsit.

Fejlődj!

Seth Godin blogja 

Minden nap egy apró bejegyzéssel motivál, inspirál és elgondolkodtat. Megkérdőjelezi a best sellerek sikerét (igaz több best seller írója), a marketinget és az önmenedzselést új alapokra helyezi. Nem azt tolja, mint a többség, akiknek a középkorúak a célcsoportja, hogy toljad magad ezerrel, és majd vásárol száz ember. Inkább helyette azt hangsúlyozza, hogy leld meg azt, amiben ki tudsz teljesedni.

Zenhabit.net

Leo Babatua oldala, ahol megmondja a tutit. Vegán, céltudatos és zen. Igen, ez mind trendi, de olvashatsz a sorok között és felhasználhatod a tanácsait, ha igazán nyitott vagy. Vond le belőle a hard core veganizmus, a tengerentúli “mostaztánkezdjamagaddalvalamit-és-vállalkozmertmásnemlétezik” gondolatokat, és kapsz egy hasznos önfejlesztő oldalt. Sok mindent kipróbál már, ami egyrészt neki bevált, de miért ne válhatna ez neked is be? Nem ivott egy hónapig kávét, egy hónapig nem evett cukrot…meg tudnád csinálni?

Steve Pavlina oldala

Jó ezer szavas tömör cikkek, minden önsegítő és önfejlesztő könyv egyben ledarálva keményen az arcodba. Ő aztán igazán azt mondja, amit az ember sosem akar hallani. Nem a Norbi-féle, gyerünk, tapossuk a zsírt, hanem a részletesen leírt, megfogalmazott, átgondolt élettanácsok oldala. Müller Péter mínusz ezoterika, egy kis Popper Péter plusz racionalitás és máris kész Steve Pavlina.

Vállalkozz!

Entrepreneur.com

Vállalkozási tanácsok, amerikai szemlélet és hurráoptimuzmus. A legtöbb 5 tipp, hogyan legyünk jó vállalkozók, vagy Hogyan vezessünk embereket úgy, hogy nekik is jó és nekünk is cikk, amit magyarul látsz lefordítva, tőlük származik. Itt is uralkodó nézet a nyugati liberalista felfogás, mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Általában hozza a megszokott minőséget, több coach, cégvezető is szívesen ír nekik. Richard Bransonnak és a fent említett Seth Godinnak is van külön cikksorozata benne. Érdemes naponta felkeresni, mert 5-6 vállalkozásról szóló cikket minden nap feltesznek.

Forbes.com

Minőség, elegancia és üzlet. Minden, ami a magyar Forbes magazinban is megtalálható. Az amaerikai üzleti élet hírei, tanácsok a nagyoktól, interjúk és egyéb üzleti témák, amikben a vérprofik hangját hallhatod vissza. Hogy negatívumot is mondjak: mobil platformra nincs igazán rászabva (kész rémálom mobilról olvasni…).

Inc.com

Hogy a kis és közepes vállalkozások se maradjanak ki a sorból, itt van nektek is valami. Start up kultúra, friss, vibráló üzleti közösség és ötletek halmaza. Ez jellemzi az Inc. oldalát. Start up, növekedés, vezetés, innováció, emberek és pénz rovatokat kínálnak. Kiegyensúlyozott, és életszerű ötletekkel állnak elő, és olyan témákkal foglalkoznak, ami egy magyar vállalkozónak sem lehet életidegen.

Linkeket direkt nem raktam a cikkbe, ne legyetek lusták megkeresni a neten ezeket az oldalakat. Mobilról a legtöbb elérhető, ezért a hosszú busz utak kiváló társai lehetnek.

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
 1. Csilla
  feb 18 2014

  +1: Harvard Business Review
  http://blogs.hbr.org/

  Válasz
  • Máté
   feb 19 2014

   Csilla, nekem a HBR jött be legkevésbe, de cserébe az Economist a lista teteje. 🙂 Mondjuk én a nyomtatott verziókat olvasom, tehát lehet a HBR online rövidebb és izgalmasabb, de nyomtatva a 6+ oldalas terjedelmes leírások nem nekem valóak. Persze kinek a pap, kinek a paplan. 😉

   Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: