Skip to content

2014-03-06

4

9 oldal, amit nem érdemes kihagynod!

Készítő: S.C.

Ez a cikk egy egyveleg: ízelítő olyan dolgokból, amikre magazinokban vagy az interneten bukkantam rá vagy éppen ismerősök ajánlották. A választék természetesen a saját érdeklődési körömet és ízlésvilágomat tükrözi, de azért remélem, hogy mindenki talál legalább egy olyan dolgot, ami számára új.

1. Freedom app

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd megjelenik egy app, aminek az a célja, hogy megóvjon minket a világhálóba való gabalyodástól. Igen, sok ember ugrál egyik oldalról a másikra, mialatt valami egészen máson kellene dolgoznia.

Az app neve találóan Freedom és 8 órán át nem enged internetezni. Már több, mint 400.000-en használják világszerte és ha érdekel, akkor a www.macfreedom.com oldalról letölthető. Szerintem megér egy próbát, hogy kiderüljön mennyire vagy netfüggő.

Nyúl: Attól tartok, a facebook megöli az értelmes beszélgetéseket. Kutya: Like.

 2. Tipp nehéz időkre

Monique Hulsbergen, holland pszichológus írt egy könyvet arról, hogyan segíthet minket a mindfulness olyankor, amikor nem éppen úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk.

“ Problémák mindenféle formában jelentkezhetnek életünkben: betegség, munkahelyi, pénzügyi és/vagy családi gondok, szerelmi bánat stb. Ám az is lehet, hogy csak mindennapi kis frusztrációk felhalmozódásáról van szó ( már megint késik a busz, a szomszéd kisbabája éjszakákon át sír, hosszú sor áll a pénztárnál stb.)

Mindez stresszel jár, a stressz pedig fáradttá tesz és ilyenkor tanácsos alkalmazni a mindfulness-t.

Hogy ez mit jelent?

Tulajdonképpen annyit, hogy máshogy nézel és reagálsz dolgokra.

Először is el kell fogadnod, hogy az élet van, amikor nagyon frankó, olykor kevésbé az és van, amikor bizony eléggé rázós. Nem benned van a hiba. Az élet ilyen és kész. Amennyiben ezt elfogadod és nem akarsz mindig mindent kontrollálni és mersz mérges vagy  bánatos vagy lehangolt lenni, ha nem úszol egyfolytában szemben az árral, észre fogod venni, hogy a stressz szinte azonnal alábbhagy.

Fogadd el ami van és mondogasd magadban: minden rendben lesz.

 3. www.bookshelfporn.com

Bevallom, ha látogatóban járok valahol, feltérképezem a terepet, főleg a nappalit és a konyhát. Voltam már olyan helyen, ahol makulátlan rend volt és egy pár design vázát kivéve semmi nem volt látható. Ha pedig Merel-nél vagyok, nemcsak a polcok, de a padló is terítve van újságokkal, könyvekkel, félig elkészült alkotásokkal, ami lehet egy félig megkötött sál vagy egy éppen megkezdett rajz. Szerencsére otthonról is azt tanultam, hogy egy háznak úgy kell kinéznie, mint ahol élnek. Olyasfajta hangulatos rendetlenség. Egy könyvespolc pedig sokat elárul a lakókról. Ezért szeretem ezt a weboldalt, mert itt aztán kedvemre bekukucskálhatok mindenhová.

 4.  www.markpowellartist.com

Londonban lakik egy srác, akit Mark Powell-nek hívnak. Egy egyszerű Bic tollal rajzol fantasztikus dolgokat. Ami érdekessé teszi a rajzait, az a háttér, mert nem sima papírt használ, hanem régi újságokat, borítétokat és plakátokat. Minél tovább nézed egy rajzát, annál több érdekes részletet fedezel fel.

5. www.rottentomatoes.com

A Rotten Tomatoes (rothadt paradicsomok) egy olyan angol nyelvű weboldal, mely filmekkel kapcsolatos kritikákat, információkat, híreket gyűjt össze. Neve a régi szólásból ered, amikor paradicsommal és más zöldségekkel dobálták meg a színházi előadókat, ha előadásuk rossz volt. Szinte napi szinten használom, ha éppen nem tudom, hogy milyen filmet is néznék meg igazán.

6. www.5secondfilms.com

Ez egy olyan weboldal, aminek nem sok értelme van, azon kívül, hogy bárkinek lehetőséget ad arra, hogy egy 5 másodperces filmet megosszon a világgal. Annak ellenére, hogy tényleg abszolút semmi értelme nincs, mégis nagyon könnyű egyik filmről a másikra kattintgatva akár egy fél órát is észrevétlenül eltölteni.

7. www.curious.com

Ez az oldal meghívás mindenkinek aki tanulni vagy tanítani akar. Természetesen a YouTube-on is rengeteg oktató videó van mindenféle témában, ám itt a „tanár”-ok óradíjat vagy tandíjat is kérhetnek. Az oldal áttekinthető és játékos, vidám kisugárzása már magában kíváncsivá tesz.

8. www.hadonejob.com

Egy fejjel lefelé felszerelt kabátakasztó. Egy kettéhajtva, a postaládába gyömöszölt boríték, amin nagybetűkkel áll: „ Ne hajtsd össze!” és sok más ehhez hasonló kép.

Mivel a képek magukért beszélnek, ezért csak egyetlen komment van hozzájuk fűzve: You had one job. / Csak ennyi dolgod lett volna.

9. www.coffitivity.com

Ha otthon dolgozol vagy éppen egy barátságtalan vagy túl zajos irodában, de legszívesebben egy kávézóban ülnél, ahol a háttérzaj inkább nyugtató és inspiráló, akkor a Coffitivity-t neked találták ki. 40%-os hangerőn hallhatsz minden olyan hangot, ami egy kávézóhoz társul és ha zenére van szükséged, kedvenc dalaidat hallgathatod max. 60%-os volumennel. Szakértők szerint ez az ideális környezet és zajháttér ahhoz, hogy nyugodtan és produktívan dolgozhass.

Köszi, hogy elolvastátok ezt a cikket és tényleg remélem, hogy találtatok valami hasznosat vagy érdekeset vagy éppen szórakoztatót. Szívesen fogadok bármilyen visszajelzést. 🙂

Reklámok
4 hozzászólás Post a comment
 1. Lan
  Már 6 2014

  A kettes ponthoz légyszi tegyétek be a forrást, vagy egy linket, ahol lehet bővebben olvasni róla. Köszi 🙂

  Válasz
 2. Már 6 2014

  A kettes ponthoz egy holland linkem van, ami Monique Hulsbergen: Mindfulness in tijden van tegenslag című könyvéről szól. Ha akarod, szívesen lefordítok cikkeket, ám ha tudsz hollandul, akkor persze ez nem szükséges:

  https://www.uitgeverijboom.nl/boeken/psychologie/mindfulness_in_tijden_van_tegenslag_9789461059826/

  Magyarul is kapható egy szerintem nagyon jó könyv:
  http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=WK4Iu8T6wOH8aSZIUw6Wow**?_v=Dr_Szondy_Mate_Megelni_a_pillanatot_Mindfulness_a_tudatos_jelenlet_pszichologiaja&id=116267&type=22

  Mindenesetre, ha behatóbban érdekel a téma, szívesen segítek.

  Válasz
 3. De jóóók, mentettem amiket nem ismertem!

  Remélem ez is tetszeni fog, egészségetekre! 😉

  simpleology.com ; noisli.com

  Válasz
 4. ja és még, remek a Stay Focused With This Great Chrome Extension http://goo.gl/ouVuEe

  Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: