Skip to content

2014-03-16

1

Thaiföld, első felvonás

Készítő: debrecenbar

Évi elindult Thaiföldre, mondván, hogy ott már nyugodtabb a helyzet. Ugyan két napig csak annyi hír volt róla, hogy “Egyben”, meg csak a vak szerencsének és egy nászutas párnak köszönhető, hogy Moszkvában megtalálta a csatlakozást (“passagere…Bangkok…boarding changed…szpasziva”), most már felhőtlenül élvezi a 32 fokos thai éjszakákat. RÉSZLETEK!

március 10.

Beanie barátnőm azt mondta, hogy kijön elém, a kórház tanulmányi felelőse megígérte, hogy küld egy taxit – úgyhogy 100 az egyhez arányban tennék arra, hogy két szék közt a földön fogok majd ülni (vagyis állni) a reptéren, mint egy nagy rakás szerencsétlenség. Egyedül.

Igényeltem konzuli védelmet, és szóltam a thai nagykövetségen, hogy megyek. Azt ajánlották, hogy minél több emberrel osszam meg az útitervem (nem mintha lenne)…

március 14.

Bangkok. 100 az egyhez nyertem volna, mert valóban nem várt senki. Boonsong félreértett, és előző nap ment ki értem, Beanie meg nem jött ki, hisz Boonsong úgyis vár. Így kéne lottóznom. Legalább Boonsong intézett nekem koliszobát. Addig fel sem tűnt, hogy Ázsia, amíg át nem szaladt az ágyamon az első csótány. Van wifi, konditerem, légkondi (!!!), korlátlan és szabályozható melegvíz, áram, szóval szavam se lehet.

Tegnap Wanda, az indonéz lány elvitt kajálni a kedvenc helyére. Mondta, hogy azért vigyázzak, ez nem az európai ízlésre szabott étel, itt nincsenek turisták. Ó, hát én óvatos duhaj vagyok, kértem egy kicsit csípőset. Az első falat után könnyem-nyálam összefolyt, konkrétan nem kaptam levegőt, csak nyögtem, a konyhás nénik kuncogtak, Wanda meg visított a röhögéstől, alig tudta hozzám vágni a vizeskulacsot.

március 15.

Anno, mikor Nepálban sikeresen beleejtettem egy pocsolyányi trágyalébe a gépemet, vettem helyette egy újat, és azzal a lendülettel áttettem bele a memóriakártyát is. Vajon visszatettem-e azóta? Persze, PERSZE, hogy nem. Otthon van a fiókomban, hiszen ott legalább biztos nem lesz baja, ugye.

Mindegy, kisebb gondom is nagyobb volt, mikor rájöttem, hogy meg az indiai-nepáli angollal csak-csak boldogultam, ezzel a thai-angollal annyira jutottam, hogy kertem reggel egy forró kávét, erre kaptam egy cappuccinot, hidegen. És abban sem volt elég koffein.  Pedig olyan meleg van, hogy egész nap tudnék aludni, szükségem van rá (most van este 10, és meg mindig 32 fok van).  A telefonom mar belehalt a melegbe, a tabletem meg csak halódik (én is).

Aztán csak összeszedtem magam, bementem a varosba, és végre találkoztam Beanievel! Megebédeltünk (direkt nem csípőset kertem, de szerintem itt nincs olyan – Beanie apukája szerint ha majd elhalnak az ízlelőbimbóim, onnantól nem lesz semmi gond), megkávéztunk (rendesen), vettem memóriakártyát, kibeszéltük az elmúlt 8 évet, és összes közös ismerőst (idén még rajtam kívül legalább ketten jönnek meglátogatni – komolyan, hogy ezek a volt cserediákok nem bírnak megülni egy helyben…), aztán eljöttünk Beanie-ékhez, és elmentünk vacsizni a családjával. Tündéraranyosak voltak, megkoronázandó az estét, meg egy kókuszdióba töltött koktélt is kaptam, menő módon szívószállal, hogy érezzem a dolgot.

Holnap majd elkísérjük apukát egy csoport kis leendő cserediák táborába megnyitót tartani (mint díszvendégek, hoppá), aztán pedig thai masszázs.

Eddig egészen hasonló az élmény, mint Tajvanon volt, csak a hardcore rész nélkül: ugyanúgy nem tudok megenni semmit, de legalább nincs napi 10 földrengés, hurrikánok és mérges kígyók a mosógép alatt. És! Van sárga M&M automata! Mennyország! OMG, ha 20 kilónál kevesebb, mindent kihajítok és hazaviszem.

csók, Évi

m&m

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Thaiföld #2 | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: