Skip to content

2014-04-01

A változás te magad légy!

Készítő: Kovács Miklós

2 éves szülinapunk alkalmából az összes jelenlegi írónk jellemzését megkapod. Úgy gondoltam érdekes lesz az, hogy mennyire önmagukat adják át a blog bejegyzéseikben.

Lazulj!

Norrka 2012 áprilisában, tehát két éve a zenei igényesség fontosságáról írt cikket. Mint az eddigi összes zene, koncert és élmény ajánlójából kitűnik ő követi azt az utat, amit leírt ekkor. Hanghullám szakértésből jelesre vizsgázott, rendszeres olvasói mára már a világ számos pontján hirdetik a zenehallgatás szentháromságát. Az eretnekekkel világzenének álcázott random hangokat és pörgőssé tett, ősnótázó kedvet előhozó vadfalusi technót hallgattatnak.

Tekerjük el nyugodtan a rádióadót, ha nekünk nem tetsző zenét játszik. Figyeljünk oda néha a szövegre, hogy van-e egyáltalán számunkra mondanivaló, érték abban, amit hallgatunk. Legyünk nyitottak az újra, egy fesztiválon hallgassuk meg azokat a bandákat is, akiket még nem ismerünk, ki tudja, milyen kincsre bukkanunk, és a következő koncerten talán már első sorban fogunk tombolni! Olvasd el az egészet! >>> Zenei igényességet mindenkinek

Eszter és Évi Hajdú-Bihar kalandorai, akiktől érdemes megtanulni a dolce vita érzést. Ha úgy támad kedvük végigstoppolják a selyemutat, fejest ugranak a Gangeszbe, Machu Pichun palacsintáznak vagy Grönlandon nézik, ahogy nő a zuzmó. Igen, ezek közül még egyik sem valósult meg, de meríthetsz az élményeikből és elmés eszmefuttatásaikból.

Túráztunk (keresztül az égett dzsungelen), elefánton utaztunk, egy olyan bambuszházban aludtunk, amiket a filmekben látni – szigorúan moszkítóháló alatt -, de előtte volt tábortűz, barbecue, kártyázás, játékok, csillagnézés, aztán egy gitár is előkerült (és a kanadaiaknak hála Bryan Adams is, amit a srácok szólamokban tudtak énekelni…nem hittem el). Másnap pedig vadvízi evezés, pancsolás egy vízesésnél, bambusztutaj…szóval ami kell. Olvasd el az egészet! >>> Thaiföld #2

Fejlődj!

Zsuzsi (sistercrazy123) örökkön-örökké optimista hangvétellel ír a legtöbb érdekes dologról a világból. Körmönfont gondolatok cikáznak elbeszéléseibe, ezekkel von be minket a sztoriba annyira, hogy a végén jólesően sóhajtasz fel: Kerek, letisztult, ősi!

Észrevettem magamon, hogy tavaszra mintha megérnének eddig dédelgetett ötleteim és ilyenkor könnyebben munkához látok. Valahogy kikristályosodnak a dolgok, mondhatnánk átlépek a kivitelezési fázisba. Azt már megtanultam, hogy nem lehet egyszerre tíz dolgot jól csinálni, bőven elég, ha kiválasztok két projektet, maximum hármat. Olvasd el az egészet! >>> Mit kezdj magaddal tavasszal?

Zoli a világ fejlődésének szétfeszítő ellentéteit csillapítja tudományos és hozzáértő hangvétellel. 4-5 projekten dolgozik egyszerre, igazi “zöld vérű”. Minden cikkéből sugárzik a szenvedély, a fenntarthatóság iránti elköteleződése.

…az utóbbi időszakban igencsak megszaporodott volna az időjárási szélsőségek, természeti csapások száma. Vajon ez tényleg így van, vagy csak a média és egyéb tényezők hatására érezzük mindezt? A cikkben az egyre gyakoribb szélsőségeket közel sem cáfolni akarom, csupán rávilágítani néhány olyan tényezőre, amit talán érdemes figyelembe venni. Emellett leszögezendő, hogy bármi is az igazság a témát illetően, az emberiség környezetszennyező, anyag- és energiapazarló tevékenységének “köszönhetően” a helyzet nem éppen mondható biztatónak. Olvasd el az egészet! >>>Időjárási szélsőségek és az ember

Vállalkozz!

Máté, a business punk ideológiával szimpatizáló ős-szakértői babérokra törekvő folyton fejlődő fiatal. A globális üzleti trendek rajta keresztül jutnak el a Debrecen Bár hasábjaira. Legyen az egészségügyi innováció, üzleti tervezést segítő honlap vagy egy kínai üzletember bölcs tanításai. A Forbes, a HVG és a The Economist sosem porosodik be a polcán, ő lehetne a próbavásárló, akire rátervezik az újságot, keményebb és gumírozott élszéllel, lapozást segítő miniventillátorral.

Mire használjuk a gyorsaságot és a számítógépeket, ha nem arra, hogy az életünket tegyék könnyebbé? Hiszen eddig is nagyrészt azért fejlesztett az ember, hogy könnyebb legyen számára az élet. Lásd az autó mögött is ez állt, hogy ló nélküli szekere lehessen mindenkinek – aztán most hónapokig tanuljunk, hogy ezt a szabadságot irányítani tudjuk, de befolyásolni nem. Vagy melyikőtök tud magabiztosan egy hibrid autó motorjába nyúlni? Már rég nem értjük a kényelmünket kiszolgáló gépeket, azért tanulunk éjszakákig, hogy utána kényelmesebben éljünk. Hát kellett ez nekünk? Olvasd el az egészet! >>> A világ gyorsabban száguld körülötted, mint hinnéd!

Miklós (az én lennék) pedig ilyen cikkeket dob össze, mint a fenti. Szóval, ha idáig eljutottál akkor egy igazi csapongó, szerteágazó és fantáziával telített cikket olvashattál. Sok cikkben megfogalmaztam már azt, ami igazán tetszik a vállalkozói létben. Legjobban ez a mondat foglalja össze az eddigi cikkeim tartalmát: Ha kitörsz a szolgamód gondolkodásból, akkor a szabad ötletek harcosává válsz!

Mint látod, a földi halandók is, mint amilyenek mi vagyunk képesek nagy dolgokra. A semmiből kezdtük és eljutottunk a ti segítségetekkel együtt oda, hogy immár 2 éve formáljuk a körülöttünk lévő világot. Mindezt te is megteheted, ahogy a mondás is tartja: Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!

 

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: