Skip to content

2014-04-03

Kockulásra fel! – Agymenők sorozatajánló

Készítő: debrecenbar

Az Agymenők egy sajátos környezetbe kalauzolja nézőit. A helyszín a kaliforniai Pasadena, egy áltagosnak tűnő bérház, átlagosnak bizonyára nem mondható lakókkal és mindennapos vendégekkel.

Adott egy négytagú baráti társaság, akik saját bevallásuk szerint is kockák: egy elméleti, egy kísérleti és egy asztrofizikus (bizony ám, nem mindegy!) és egy mérnök, akiknek a munkahelyük is közös. Sheldon, Leonard, Raj és Howard legfőbb elfoglaltságai közé tartozik, hogy Halo estet tartsanak, kilométeres sort álljanak végig a mozi előtt, hogy lássák az India Jones néhány új képkockával bővített változatának premierjét, vagy éppen egy varázsvilághoz kötődő kártyajátékot játszanak. Órákig vitatkoznak arról, hogy Superman hogyan tisztítja a ruháját, vagy hogy mi a baj a teleportálással. Mindezt persze tudományosan megalapozott érvekkel. Különbséget tesznek a mitológiai és a filmbeli Thor között, időnként beiktatnak egy Star Wars maratont, a legtutibb szórakozóhelynek pedig a képregény-boltot tartják. Szenvedélyesen tudnak rajongani időt, energiát és pénzt nem sajnálva, a fantáziájuk pedig határtalan.

Két dolog viszont nem megy éppen gördülékenyen nekik, s ha ez az eddigiekből még nem lenne nyilvánvaló, ezek: a csajozás és a sport.

Mi ott kapcsolódunk be a mindennapjaikba, amikor egy csinos, szőke, színésznői karrierről álmodozó pincérnő költözik a szomszédjukba. Ez az esemény felkavarja az addig teljesen nyugalmas állóvizet. Penny ugyanis miden tekintetben különbözik a fiúktól, mégis barátok lesznek, hiszen minden vicces és olykor-olykor idegesítő, néha pedig képtelen rigolyájuk ellenére a maguk módján egyszerűen imádnivalók. Na és persze az évek során nagy hatással vannak egymásra, s az addig zárt körbe új, hasonlóan érdekes figurák is bekerülnek.

A sorozat legkarizmatikusabb egyénisége Sheldon, akinek vizuális memóriája van, mindenkinél okosabbnak tartja magát, kényszeresen rendmániás és persze elvei vannak. Rengeteg, elve. Ő az, aki miatt senki nem ülhet a kanapé bal szélére, mert az az ő helye, aki miatt csütörtökönként mindenki pizzát vacsorázik, és aki miatt a fürdőszobát csak meghatározott időpontokban lehet használni. Előszeretettel emlegeti doktori címét és magyaráz el tudóshoz méltó körültekintéssel bármilyen élethelyzetet vagy összefüggést. Ebből kifolyólag többször kezdi mondandóját az “én úgyis jobban tudom” érzéstől csillogó szemmel és az “Örülök, hogy megkérdezted” kifejezéssel. És persze Sheldon Cooper soha nem hagyja magát! Mindig pontosít, kiigazít, magyaráz.

agymenok_csapat

Gyakran hivatkozik Leonard-del szemben egy bizonyos, létfontosságú dokumentumra: a lakótársi szerződésre. Ebben a Sheldon-kompatibilis lakótársi kötelezettségek mellett olyan teljesen természetes dolgok is vannak, mint hogy mi a lakótársak teendője, ha a zombik átveszik a világ felett az uralmat, vagy ha éppen az egyikük feltalálja az időgépet.

Nehezen igazodik el a társadalmi konvenciók és az emberi kapcsolatok útvesztőiben, és mondhatni egyáltalán nem érti a szarkazmust, ami a poénok egyik fő forrása. A többiek örömmel heccelik azzal, hogy ő egy, az emberitől különböző faj egyede.

Összességében tehát egy jó hangulatú, szerethető sorozat, ahol amellett, hogy sziporkáznak a poénok, sokat tanulhatunk a tudomány, a fizika és alkalomadtán az élet nagy kérdéseiről.

A sorozatot ajánlotta: Éca

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: