Skip to content

2014-04-28

Májusi koncertajánló

Készítő: Norrka

Májusban is számíthatunk néhány kiemelkedően jó programra a debreceni zenei életben. Viszonylag kevesebb, viszont annál érdekesebb koncertek lesznek májusban is. A kora nyári időjárás is a koncertre járók kedvére tesz a hónapban, tehát semmi sincs, ami a hétvégéken otthon marasztalja a zene- és bulikedvelőket. A hónapban ellátogat városunkba az egyre híresebbé váló Ivan and the Parazol, a Mary Popkids, a Kerekes Band és Bohemian Betyars, valamint az újjáalakult Kaukázus is.

Május 9. – Ivan and the Parazol, Mary Popkids

Helyszín: Roncsbár
Kezdés: 20.00

Aki szereti a 60-as, 70-es évek hangzásvilágát, mégis valami frisset és kortársat szeretne hallgatni, annak az Ivan and the Parazolnál jobbat nem is ajánlhatnék. A banda méltán kezd ismertté válni Amerikában is, részt vettek a híres SXSW fesztiválon, valamint a legendás CBGB klubban is játszottak már. Az együttes képviselte Magyarországot tavaly az MTV EMA legjobb magyar előadó díj megnyerése után a regionális döntőben. A banda ezen a napon a Mary Popkids után lép majd színpadra, akiket szintén érdemes lesz maghallgatni.

Május 23. – Kerekes Band, Bohemian Betyars

Helyszín: Roncsbár
Kezdés: 20.00

A Kerekes Band érdekessége, hogy az autentikus magyar népzenét funk, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, általuk csak “ethno funk”-ként aposztrofált stílussá. 2013-ban Folklore Man címmel jött ki az legújabb albumuk. Az albumon közreműködik Fábián Juli a Waiting For The Sunshine című dalban, melyet most meg is hallgathattok. A banda ezúttal a Bohemian Betyars-szal egy estén lép színpadra.

Május 24. – Kaukázus

Helyszín: Roncsbár
Kezdés: 20.00

Kardos-Horváth János énekes magánakciói után tavaly végre újjáalakult a Kaukázus. Legnépszerűbb daluk, a Szalai Éva néhány évvel ezelőtt még állandó kelléke volt minden magyar fesztiválnak, viszont vannak új dalok is, mint például a következő, Szódával elmegy című.

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: