Skip to content

2014-05-01

5

Pornószűrőből nagyvállalati szoftvert készített egy debreceni startup

Készítő: Laci

A sztori 2012-re nyúlik vissza, amikor is Mezei Péter, a Slamby alapítója elkezdett egy intelligens szűrő programon dolgozni. A cél akkor az volt, hogy az interneten fellelhető tartalmat vizsgálva, a felnőtt tartalmat kiszűrve, a gyerekek csak a számukra megfelelő oldalakat tudják böngészni, és ne fussanak úton útfélen meztelen nénikbe, bácsikba. Az ötlet mellé állt egy csapat, elkészült egy prototípus, amit több rendezvényen is bemutattak, de a szoftver iránt nem volt túl nagy az érdeklődés a szakma részéről. Itt sokan bedobták volna a törölközőt, de nem a Slamby!

Pivot

A csapatnak nem volt elég tőkéje, hogy a gyermekvédelmi szoftvert piacra vigye, így a kifejlesztett technológiát „pivotálták”. Magyarán elkezdtek új felhasználási területeket keresni. És találtak is!

A technológia, amit a csapat most is rendíthetetlenül fejleszt, képes arra, hogy a számára beadott bármilyen szövegű, mennyiségű és nyelvezetű szöveget felismerje, értelmezze, megmondja az miről szól, és utána a számára kiadott feladatok alapján azt a szöveget fel is dolgozza.

A technológia nem a megszokott „kulcsszavak” alapján működik, hanem egy sokkal bonyolultabb és összetettebb metódus alapján, így a betáplált szövegről nagyobb, közel 99%-os pontossággal tudja megmondani azt, hogy az pontosan micsoda. Erre jelenleg a világon csak a Slamby képes.

Így az egyéni felhasználókat megcélzó pornószűrőből nagyvállalati eszköz lett, miután több nagyobb cég is jelezte, hogy szeretnék a technológiát alkalmazni.

Nagyvállalati megoldások 1, 2, 3

Jelenleg a mára már cégformát öltött, állandó irodába beköltözött, és dinamikusan növekvő Slamby csapat biztonságtechnikai és „szortírozási” feladatokat lát el. De nagy terveik vannak a jövővel kapcsolatban is!

Alapvetően 3 területet céloznak meg. Az első a nagy emberi munkaigényű osztályozási feladatok kiváltása, például a nagy apróhirdetési oldalaknál, webáruházaknál. Most ezekben a cégekben moderátorok végzik ezt a munkát. Ezeket a moderátori feladatokat képes a Slamby kiváltani, így komoly kiadáscsökkentést elérni a cégeknél.

A másik terület a telefonos call centerek, ügyfélszolgálatok átültetése email rendszerekre. Ha egy nagyvállalathoz emailben érkeznek be kérdések, akkor azt képes a Slamby értelmezni, szelektálni, sőt előre megadott paraméterek alapján akár meg is válaszolni! Így nem csak kiadáscsökkentést tudnak elérni például nagy bankoknál, közműszolgáltató cégeknél, de a gyors válaszok eredményeképpen az ügyfelek elégedettsége is növekedhet az iránt a vállalat iránt, amelyik ezt a megoldást alkalmazza.

A harmadik terület pedig a biztonságtechnika. Több nagy cégnél is problémát okozhat az, hogy bizonyos oldalak, bizonyos kulcsszavak le vannak tiltva központilag, mert „olyan szavakat” tartalmaznak. Így megeshet az, hogy ha valaki „faszállításra” keres rá egy logisztikai cég irodai gépén, akkor nem fog találatot kapni, mivel letiltja a keresést a vállalat belső rendszere. A Slamby viszont képes arra, hogy értelmezze, a rendszergazdák pontosan mit is szeretnének tiltani, és tényleg csak az olyan tartalmú oldalakat szűrje ki.

A Slamby példája is jól mutatja, hogy:

„az ötlet semmi, a megvalósítás minden”

Reklámok
5 hozzászólás Post a comment
  1. Júl 11 2014

    Csak most olvastam el ezt a cikket és számomra megdöbbentően érdekes. Az állásfelhívást pedig terjesztgetem, hátha sikerül beszervezni valakit:-)

    Válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. DebTech-ből DebTech-be, újra a színpadon | Debrecen Bár
  2. Matematikust keres a Slamby! | Debrecen Bár
  3. Világklasszis értelmező szoftver Debrecenből | Debrecen Bár
  4. Pornószűrőből nagyvállalati szoftvert készített egy debreceni startup – Slamby

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: