Skip to content

2014-05-13

3

Nyeles falap – 2. Roncs Kvíz beszámoló

Készítő: Kovács Miklós

Szent Jeromos kiknek volt a védőszentje? Mit jelent a spanyol „domingo” szó? Kik voltak az igricek? Melyik a leghosszabb hegylánc a Földön? Ezekre, és ezeknél még érdekesebb és szórakoztatóbb kérdésekre lehetett válaszolni a május 8-án, csütörtökön megrendezett 2. Roncs Kvízen. A továbbiakban az est fénypontjairól és egyéb történéseiről olvashatsz. Na és persze a cikk végén a helyes megfejtéseket is eláruljuk.

Minden egy nyeles falappal kezdődött

18:00-i kezdettel hirdették meg a kvíz estet, az agytekervények beolajozását elősegítendő töltések megszerzése után, egy fél óra múlva dobtak be minket a kérdések csikorgó fogaskerekei közé.

6 db ping-pong ütőt (nyeles falapot) osztottak ki a csapatoknak, ötletesen kikerülve a papírra firkálás és javítgatás általános osztályos berögzült szokásait. Így csak egy olyan emberre volt szükség, aki képes arra, hogy egy nyeles falapot a feje fölé emeljen. 30 másodperc volt a helyes válasz eldöntésére, ez a legtöbbször elegendőnek bizonyult.

Négyen képviseltük a Debrecen Bár-t. Köztünk egy belga sráccal, Florissal, aki jelenleg Debrecenben él. Lelkes volt és az összes olyan kérdésre megpróbált választ adni, ami nem a híres költőink szerelmi kapcsolatairól, építészeti remekeinkről és tudósaink briliáns elméiről szólt. A tengerrel kapcsolatos kérdéseket azonban egytől-egyig hibátlanul megválaszolta. Nem hiába tanul tehát tengerészeti ismereteket Belga honban. Meglepve tapasztaltuk, hogy a magyar átlag Roncs Bár látogatót nem lehet megfogni az antik görög mitológia és a debreceni tények körül forgó kérdésekkel. Voltak típusok szerint: beugratós, beugratósnak tűnő – de nem beugratós, nem beugratósnak tűnő – mégis beugratós, érdekes tényeket felsorakoztató, szórakoztató és agytekervényfelgörcsölő kérdések is.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

További képeket itt találsz! >>> Facebook Roncs Kvíz

A kvíz Láyer Tamara segítségével – aki önmagát a Roncs Bár törzsvendégeként írta le – pörgős és oldott hangulatú lett. Mint utólag kiderült, az Alföld Tv munkatársa, így nem is lepődtünk meg azon, hogy milyen profi módon vezette a versenyt.

Nosztalgia popdaráló

Popdaráló (amikor hirtelen leállítják a zenét és neked folytatni kell a szöveget) és filmzene felismerés is volt – a Szupercsapat, a Kisváros főcímzenéje a 23 éven felüliekben fiatalkori emlékképeket váltott ki. Tamara az egyik csapatot ki is nevezte a fiatalok csapatának (18-20 évesek), akik bizony az általunk kultikusnak tartott zenéknél csak vakarták a fejüket. Igaz, a közeli érettséginek köszönhetően a magyar irodalom és nyelvtan és a történelem kérdéskörökben kiválóan szerepeltek.

Egy kiváló hangulatú, szórakoztató estet hívott életre a Roncs Bár, ahol nem is babra megy a játék. A nyertes csapat tagjai ugyanis fejenként egy-egy üveg Roncs pálinkát nyertek. Terveik szerint minden hónapban megrendezik majd ezt az estet. Ajánlom, hogy a következőre Ti is nevezzetek be a baráti társaságotokkal, mert így nem csak egy sörözés, hanem egy közös kikapcsolódás lesz az estéből.

Megfejtések sorrendben: a könyvtárosoké, vasárnapot, hivatásos középkori énekmondók, Kordillerák (nem hallottál még róla??? 🙂  )

Reklámok
3 hozzászólás Post a comment
  1. máj 13 2014

    Frankó a cikk, Miklós!
    Hátha ettől nem kapnak kedvet az emberkék a nevezésre,akkor nem tudom, mitől:-)

    Válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. A világ 10 legintelligensebb embere | Debrecen Bár
  2. Csapatjátékok felnőtteknek | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: