Skip to content

2014-05-25

2

Co-working forradalom – a rugalmas munkavégzés tüze

Készítő: Kovács Miklós

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Ennek a felfogásnak az alapjait még a századelőn rakták le, és azóta is tartja magát a köztudatban. Miért hibás ez a modell?  Mit kezdjenek a cégek a fiatal munkavállalókkal? Mi a megoldás?

Rugalmas munkavégzés

Akkoriban még nem volt ritka az, hogy napi 12-14 órát dolgoztak a nagy gyárakban, és ekkor enyhülést hozott a 8 órás munkanap bevezetése. Kevésbé voltak leterheltek a munkások, több szabadidejük maradt, amit értékesen eltölthettek. Olyan volt ez, mint amikor az ember felegyenesedett, a keze szabaddá vált, és elkezdte azt használni eszközkészítésre. Szerintem egy újabb  forradalmi határvonalon állunk. A napi 8 óra munkavégzésnek vége szakadhat,  helyette a co-working irodák által fémjelzett rugalmas munkavégzés fog elterjedni.

Fiataloké a jövő!

A mai munkahelyek többsége nem képes arra, hogy kellőképp inspirálja a fiatal munkavállalókat. Bennük van a legnagyobb bizonyítási vágy, a változtatások iránt a legfogékonyabbak. Hallottam egy olyan történetet, ami szerintem a maga nemében egyedülálló. Ugye azt gondoljátok, hogy a szocialista cégekben nem volt meg a változásra való hajlam? Az egyik nagyvállalatnál az volt a szokás, hogy ötévente komplett fiatal csapatokat vettek fel a céghez. A frissen végzetteket egy tömbben kezelték, és a leginnovatívabb munkákat erre a változtatni akaró csapatra bízták. Mert tudták, hogy bennük megtalálják a vállalat dinamizmusának visszanyeréséhez szükséges potenciált. Ha tudtok olyan mai, magyar céget, aki ezt a felvételi politikát folytatja, akkor jelezzétek.

Azért tettem ezt a kitérőt, hogy megmutassam, igen is meg van a lehetőség arra, hogy a friss ötleteket tápláljuk. Erre a legalkalmasabb egy coworking iroda, ami képes a fiatalok buzgó tettvágyát az értékteremtés irányába elmozdítani.

Futótűz – munkára éhezők viadala

Ha már maradunk az ősemberes hasonlatnál, akkor a co-working irodák megjelenését a tűz felfedezéséhez lehet hasonlítani. Széleskörű előnyei már ismertek, de a társadalom nagy része még értetlenül áll előtte. A Google, az Apple már saját co-working irodákat hozott létre azért, hogy a kreatív munkáit azokra bízza, akik ehhez a legjobban értenek. Ők már látják azt, hogy mihez tud kezdeni az ember, ha megmutatják neki, hogyan kell tüzet csiholni. Futótűz szerűen szellemi kohók alakulnak ki a co-working irodákban, amelyek képesek lesznek megváltoztatni a berögzült szokásokat.

Éheznek a munkára az fiatalok. Meg akarják mutatni önmagukat, ki akarnak teljesedni. Egy olyan helyre szükség van, ahová be tudsz menni dolgozni, nyugodt, kreatív környezetben tudsz a munkára koncentrálni. Egy kávézó túl zajos, otthon pedig ingerszegény a környezet. Ez a co-working iroda. Nincs Debrecenben? Reméljük mihamarabb lesz.

***

A debreceni start up ökoszisztéma felpezsdítése

Barátaimmal gyakran beszélünk arról, hogy miként lehetne Debrecenben is elindítani egy olyan pezsgést, aminek következtében egyre többen látják be azt, hogy vállalkozást alapítani, felépíteni és működtetni nem ördögtől való dolog, és megéri ezért kockázatokat vállalni. Ezért is jött létre a Debrecen Bár, és próbálunk meg ehhez kapaszkodókat, segítségeket adni. De mi segíthetne még abban, hogy egyre többen merjenek ebbe belevágni? Mi kellhet egy kezdő vállalkozásnak? Olvass tovább itt >>>

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
  1. máj 27 2014

    Amint valami hír van egy alakuló co-working irodáról, azonnal szóljatok:-)
    Köszi a cikket, Miklós!

    Válasz

Trackbacks & Pingbacks

  1. Mi a különbség az irodaházak, a startup inkubátorok és a coworking irodák között? | Debrecen Bár

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: