Skip to content

2014-06-09

4

Világelső értelmező technológia egy debreceni startuptól

Készítő: Laci

Új dologba kezdeni bitang nehéz. Új dolgot fejleszteni a nulláról, és azt el is adni, na az művészet! Egy teljesen új technológia úttörőjeként fog bemutatkozni a következő DebTech meetup-on régi-új vendégünk, Mezei Péter. Péter korábban a Startup Standup-on még egy gyermekvédelmi szoftver ötletét prezentálta, amiből végül egy teljesen más dolog, a Slamby nőtt ki. Hogy ez mi, arról egy rövid interjúban válaszolt nekünk Péter.

Laci: Peti, elmondanád röviden mi is a Slamby?

Péter: A Slamby értelmező technológiát fejlesztő cég. Célunk világelső értelmező technológia fejlesztése, és ezzel együtt olyan szoftverek megalkotása, amelyek a körülöttünk lévő világot értelmezve segít minket a mindennapi élet során.

slamby.logo

Laci: Hogy született az ötlet?

Péter: A Slamby-t 2 éve alapítottuk Netmami néven. Hivatalosan hét hónapja került bejegyzésre a cégbíróságon. A gyermekvédelmi szoftverkészítésről egy éve váltottunk értelmező technológiát készítő/kutató céggé. Azóta két nagyobb értékesítéssel és három jelentős lehetőséggel büszkélkedhetünk.

Laci: Nem kis eredmény, gratula! Tudnál beszélni a felhasználókról, mire is használják most ezt az új technológiát?

Péter: Az első termékünk egy nagyvállalati belső megfigyelő rendszer, amely az alkalmazottak között végbemenő digitális kommunikációt értelmezi és lehetővé teszi, hogy a vezetőség kiszűrje a töménytelen mennyiségű információ közül a számára kívántat. A felhasználási lehetőségek széles tárháza nyílhat meg ezáltal a vállalat előtt, a belső adatszivárgás detektálásától egészen a belső információ értelem alapú feltérképezéséig.

A második értékesítésünk egy egyetemi rendszeren belül használható plágiumdetektáló rendszer, amely értelem és jelentés alapján képes az egyetemi szakdolgozatokat elemezni. A harmadik termékünk egy könyvtári értelmező és válogató rendszer, amely képes előre betanított kategóriák alapján automatikusan értelmezni és kategorizálni a könyveket.

A lehetőségek közül a legnagyobb jelentőségű egy telekommunikációs céggel elkezdett közös pilot projekt, amely kapcsán a mi értelmező technológiánkkal kíséreljük meg értelmezni a központi panaszkezelő e-mail címükre érkező leveleket, ezáltal kiváltva a lassabb emberi értelmező munkát és elérve, hogy a beérkező levelek néhány perc alatt egyből a megfelelő szakemberhez kerülhessenek a mostani egynapos átlagos átfutási idővel szemben.

Laci: Peti, nem kis út van mögöttetek, tele sikerekkel, de több kudarccal is. Tudjuk, hogy amit most elmeséltél, csak a jéghegy csúcsa. Mire vagy a legbüszkébb?

Péter: Kicsik vagyunk, kevés erőforrással, és olyan területen kutatunk, fejlesztünk, amely területen nagyon kevesen jártak ez idáig. Nehézségekkel találkozunk nap mint nap. Ha valaki megkérdezi, mivel foglalkozunk, néha humorosan csak annyit válaszolok: problémákat oldunk meg. Nagyon sokat. Mindennap. 🙂

A kutatásaink egyedülállóak világszinten, a termékeink idáig soha nem látott hatékonysággal képesek emberi szöveg felismerésére és értelmezésére, és azon dolgozunk, hogy fantasztikus emberekkel, remek termékeket hozzunk létre. Maradjunk annyiban: nehéz dió. 🙂

Az ötlet megfogalmazását követően az első mindent meghatározó állomás a mostani csapattagok megtalálása volt. Hihetetlen, milyen jó szakemberekkel van szerencsém nap mint nap együtt dolgozni.

Laci: Köszönöm Neked ezt a rövid, tömör és remek kis beszámolót. A következő DebTech meetupon is találkozhatunk majd Veled. Ott miről fogsz beszélni?

Péter: A DebTech meetupon bemutatom a csapatot, röviden a tevékenységünket és szeretném bemutatni a technológiánkat is működés közben.

Laci: Nice, alig várjuk!

Szóval ha a Slamby-ről és az általuk fejlesztett technológiáról még többet szeretnétek tudni, akkor gyertek el a Roncs Bárba a következő meetupra 2014. június 11-én 18.00 órára!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: