Skip to content

2014-06-19

2

Leállt a Facebook! Most mi lesz?

Készítő: Kovács Miklós

A Facebook leállt 2014.06.19-én 10 óra és 2014.07.16. 7 óra környékén is. Hányszor nyitod meg ezt az oldalt naponta? Milyen gyakran frissül? Milyen gyakran váltanak ki ingert belőled? Gondolkoztál már azon, hogy túlságosan befolyása alatt vagy?

A címben említett oldal az ember ősi ösztöneire épít. Kíváncsiság. Szociális lényként tudni akarod, hogy mi történik a többi emberrel a közösségben. Én tudat. Folyamatos visszajelzés arról, hogy vagy. Igen, itt a képem, ez a leírás rólad, megkérdezik a véleményed, neked szólnak a hírek, mert pont ez érdekel téged is.

Elveszni a hírek tengerében

Vesztél már el a hírek tengerében? Olyan híreket is elolvastál, amikre tudtad, hogy nem kellene rákattintanod? Miért gondoltad bűnnek azt, hogy erre vesztegetted az idődet, és 5 perccel utána újból elkezdted?
Más ingerekhez szoktál, mint az előző generáció. Nem elég a napi 20-30 oldal elolvasása, a napilap átnézése, és az 1 órás baráti csevej. Információra éhezel egész nap. Történjen már valami!!! Ingerelje már valami az agyadat!!! Hogy aztán elfelejtsd, és újabb felesleges információval tömhesd meg a fejedet.

Ki itt belépsz…

Ne hagyd ezt az ösztönt eluralkodni magadon. Állj ellen, ha ilyet tapasztalsz. Próbáld ki, hogy amikor az egérhez nyúlnál, hogy felmenj a facebookra, visszahúzod a kezed és leírod azt, hogy milyen érzés volt. A második alkalommal is. Majd a harmadiknál is. A facebookon megjelenő youtube videókat se nyisd meg, a vicces videók a „pokol” bejáratát jelentik, mint Dante művében: Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Negyedjére engedd meg magadnak, hogy netezz. Élvezd. Ugye milyen jó? A facebook nevében, ámen.

Leállt a facebook!

Mindenki követte azt a hype-ot, amit az jelentett, hogy kb. 5 percre leállt a facebook. 2 percel a leállás után 20-30 magyar nyelvű cikk jelent meg erről. Az internet népe reagált, és szépen tartalmat generált a facebooknak. Mi sem maradtunk ki belőle. A cikk egy kísérlet része, lássuk, mennyien paráztak be 🙂

Reklámok
2 hozzászólás Post a comment
  1. jún 19 2014

    Thanks, Miklós:-)! A nap hátralévő részére szigorú Facebook diéta:-)

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: