Skip to content

2014-06-23

A legemlékezetesebb VB-dalok

Készítő: Norrka

Négyévente van egy hónap, amikor még a csapból is kifejezetten egy sporthoz kapcsolódó hírek, eredmények, fejtegetések folynak. Már több mint egy hete elrajtolt az idei, brazíliai futball világbajnokság, a csoportkörök meccsei még javában tartanak. Akár követjük a VB-t, akár nem, biztosan sokunknak szembetűnik, hogy ilyenkor 1-2 dalt szinte agyonjátszanak a tv-k, rádiók. A mai összeállításban az elmúlt évek és az idei VB legérdekesebb és legemlékezetesebb dalait gyűjtöttem össze,  amely még csak nyomokban sem fog Pitbullt tartalmazni.

A dalok youtube-lista formájában is meghallgathatóak.

1962 – Chile: Los Ramblers – El Rock der Mundial

Az 1962-es VB-nek volt először hivatalos dala, viszont ekkor még nem tulajdonított neki senki különösebb jelentőséget. A dalt a chilei Los Ramblers készítette, rockablilis, ma is hallgatható dal.

1998 – Franciaország: Ricky Martin – La Copa De La Vida

Ha focival kapcsolatos dalra kell gondolni, bevallom, nekem ez az első, amelyik eszembe jut. Nagy sikere volt ’98-ban a dalnak, mint ahogy akkoriban Ricky Martinnak is.

2002 – Dél-Korea, Japán: Anastacia – Boom

2002 körül Anastacia épp fénykorát élte, miért ne készített volna egy dalt a foci VB-hez is? Nem mondhatnám, hogy a legjobb dalai közé tartozik, viszont biztosan sokan emlékeznek rá.

2006 – Németország: Kasabian – Heroes

A brit Kasabian dala nem volt a FIFA által elfogadott hivatalos himnuszok között, igazából nem is nagyon emlékszek arra, hogy nagyon népszerű lett volna. Viszont nem hagyhattam ki az összeállításból, mert nagyon jó kis dal (talán a legjobb a listából).

2010 – Dél-afrikai Köztársaság: Shakira – Waka Waka

Ricky Martin után Shakira dala az, amelyet talán mindenki ismer, négy éve ugyanis nem csak egy-két hónapig, hanem legalább egy évig hallgató volt mindenhol (és ezt úgy értem hogy mindenhol)! Érthető ez, hiszen fülbemászó, mégsem unalmas, és talán még mondanivalója is van.

2010 – Dél-afrikai Köztársaság: K’NAAN – Wavin’ Flag

A másik emlékezetes dal 2010-ből K’NAAN nem hivatalos VD-dala volt, amelyet a szomáliai menekültek története ihletett, és a Coca-Cola által vált híressé.

2014 – Brazília: Santana ft. Wyclef Jean, Avicii and Alexandre Pires – Dar Um Jeito

Mint már említettem, Pitbull és J. Lo dalát nem szeretném említésre sem méltatni, ajánlok viszont alternatívát. A következő dal szintén az idei év hivatalos VB-himnuszának számít, viszont ebben a dalban olyan nevek közreműködnek, mint Santana (tőle megszokott nagyszerű gitárszólóval), Avicii és Wyclef Jean.

2014 – Brazília: Ricky Martin – Vida

Íme, sikerült összehoznom egy olyan cikket, melyben Ricky Martin kétszer is szerepel (ezúttal több tetoválással). Mindezt azért, mert ez a dal is az idei év hivatalos himnusza, bár nem hinném, hogy ezzel újra olyan sikeres lesz, mint ’98-ban.

2014 – Brazília: Shakira – La La La

Shakirának is megadom a lehetőséget, hogy kétszer szerepeljen, mivel az idei VB kapcsán is készített egy dalt, amely ugyan nem hivatalos himnusz, mégis VB-dalnak tekinthető (és nem mellesleg ez is jobb mint Pitbull)!

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: