Skip to content

2014-07-18

1

3 tévhit, amiért a fiatalok nem mernek vállalkozni

Készítő: Süvöltős László

Köztudott, hogy a fiatalok, pláne a pályakezdők túlnyomó többsége egyetlen dolgot csinál, miután felállt az iskolapadból: megírja az önéletrajzát és körbeküldi azt a már meglévő vállalkozásoknak. Miért van az, hogy a fiatalok legfeljebb 5%-a dönt úgy, hogy saját céget alapít a helyett, hogy más cégének dolgozna? Erre a kérdésre kerestük a választ és foglaltuk azt össze 3 tévhitben.

1. Tévhit: Vállalkozni drága

kep-nagy-penz

Tény, ami tény, egy Kft. törzstőkéje 3 millió forint, ez nem tipikusan áll egy pályakezdő rendelkezésére. Ellenben egy egyéni vállalkozást már nulla forintból is létrehozhat lényegében bárki, így költséghatékonyan és kockázat nélkül lehet belekóstolni a vállalkozói élet kihívásaiba.

2. Tévhit: Vállalkozni kockázatos

Egy cég létrehozása mélységeiben különbözik a rulett-től: itt nem arról van szó, hogy ha a piroson landol a golyó nyertem, viszont ha a feketén, mindent elbuktam. A kockázat csökkentésére számos módszer létezik: kicsiben kezdés és fokozatos növekedés, célpiac felmérése, konkurens cégek elemzése stb. A vállalkozók nem szerencsejátékosok, ellenben megtanulják a kockázatot a minimálisra csökkenteni.

3. Tévhit: A vállalkozásra születni kell

Be kel látnunk, ez sokaknak nem is annyira tévhit: aki nem lát, és soha nem látott maga előtt nem-alkalmazotti példát, annak egyszerűen kiesik a látóteréből a tény, hogy céget bárki alapíthat, és bárki megtanulhat vállalkozóvá válni. A vállalkozói szemlélet viszont tanulható, ahogyan bármi más is, az üzleti gondolkodás a módszertana ismert és elsajátítható.

Mi a megoldás?

businessparty_facebook_cover_mod2

Meggyőződésünk, hogy a fiatalok 5%-ánál jóval többen kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy saját céget hozzanak létre és a maguk főnökévé váljanak, de van egy bökkenő: a legtöbben nem tudják, hogy ezt hogyan kell.

Rajtuk akar segíteni a FIVOSZ, azaz a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, ami megújult megyei elnökséggel azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy fedél alá hozza a Hajdú-Bihar megyei fiatal vállalkozókat és azokat a fiatalokat, akik kacérkodnak egy saját cég létrehozásával.

A FIVOSZ első debreceni Business Party-ja Július 22.-én, kedden kerül megrendezésre a Neon City & Garden-ben a Kassai út 7. szám alatt. Ha fiatal vállalkozó vagy, vagy szeretnél saját céget a jövőben, ez az esemény neked szól! Imádni fogod, hogy olyan gondolkodású emberek vesznek majd körül, amilyen Te is vagy.

A belépés ingyenes, a részletekért kattints IDE!

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. Ennyire azért nem fekete fehér , csak a szürkének is több mint ötven árnyalata.
    Attól tartok pont kontra produktív az ilyen mítosz rombolás, mert …

    Azt nem tudom hány százalékot aligha győzi meg akiben akad nemi innováció, a halálra ítélt szerencse lovagnak pedig adja alá a lovat

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: