Skip to content

2014-08-21

1

7 dolog, amit a 20-as éveidben nem tettél meg, és megbántad

Készítő: Kovács Miklós

Lehet egyáltalán megbánni valamit ha még előtted az élet? Minden csalódás csak egy újabb tanulási lehetőség nemde?  Mégis, van egy kevés olyan dolog, amit megbánhatsz, ha már elmúltak azok a bizonyos 20-as éveid.

A Reddit felhasználói nemrégiben tömegesen posztolták ki, hogy min is bánkódnak a 20-as éveikkel kapcsolatosan. Kerüld el azt, hogy te is megbánd az alábbi dolgokat azzal, hogy elolvasod őket.

1.  Elhanyagoltam az egészségemet!

A 20-as éveid anyagcseréje még gyors, hatékony, így nem biztos, hogy sokat kell foglalkoznod az állóképességeddel. Azonban ha már elkezdesz azon dolgozni, hogy fitt legyél és egészségesebben élj, akkor biztos nem bánod meg. Mindenesetre, ha mozogsz és betartasz egy egészséges étrendet, az boldogabbá is tesz és jobban érzed magad a bőrödben.

Például, ha elég fitt vagy, akkor a bakancslistádból kihúzhatod a nagy fizikai megerőltetést igénylőket, mint a Magas-Tátrában túrázás és a vadvízi evezés.

2. Nem vállaltam elég kockázatot!

Szóval a hagyományos utat választod, a járt utat a járatlanért nem hagyod el, tehát biztosra játszol. Hé, gondolj arra, hogy a 20-as éveid arra valók, hogy új élményeket élj át és ne hagyd, hogy a félelmeid ebben megakadályozzanak! Egyszer vagy fiatal!

3. Hamar felnőtté akartam válni!

Már alig várod, hogy végre elkezd a saját életedet élni, de ne felejts el időt szakítani arra, hogy élvezd azt, hogy fiatal vagy. Ott van az egész hátra lévő életed arra, hogy úgy viselkedj, mint egy felnőtt. Ne érezd kötelezőnek azt, hogy egy megszokott idővonalat kövess!

“Nem kell elsietned azt, hogy egy teljes munkaidős, karrierista munkahelyed legyen már 21 évesen! Nem kell összebútoroznod azzal az emberrel, főként nem kell elvenned azt az embert, akivel 24 évesen ismerkedsz meg. Nem kell házat venned és gyermeket nevelned 27 évesen!” – shewhogoesthere Reddit felhasználó

Egyre több fiatal van a húszas éveik végén, akik mindezeket elsiették, és most kicsit depressziósnak érzik magukat, mert hamar kipörgették a fiatalságukat. Most pedig csak azt szajkózzák, hogy mi lesz most, nem mehetek vissza az időben és nem lehetek újra fiatal, miért is dobtam el olyan hirtelen magamtól.

4. Nem indítottam el egy megtakarítást!

Minden személyi pénzügyi tanácsadó azt ajánlja, hogy minél hamarabb kezdj el megtakarítani öregebb éveidre. Ez azért van, mert ha elég gyors vagy, akkor a végére egyre több pénzed fog összegyűlni (hamarabb kezded, többet tudsz félrerakni, gyorsabban növekszik még akkor is, ha csak kicsiben kezded).

 5. Olyan emberekre pazaroltam az időmet, akik nem érdemelték meg!

Igen, az öreg mérgező barátság szindróma. Úgy látszik minden 10 évente megbánjuk ezt 🙂 De a 20-as éveidben a barátaid még több időt és energiát igényelnek, mert még nem találták meg az igazit és még nincsenek gyerekeik. Menj biztosra, és a barátaiddal töltött időt okosan használd fel arra, hogy életre szóló barátságokat köss.

6. Nem tanultam tovább, és nem is éltem külföldön!

Általában kevesebb kötöttséged van a 20-as éveidben, szóval ez egy jó alkalom arra, hogy bepakolj a hátizsákba és elhúzz az országból :). Ez egy teljesen más élmény, mint a belföldi utazás, és megéri megtenni ha képes vagy rá. Teljesen kilépsz majd a komfort zónádból, kulturális és minden egyéb értelemben is, ami hatalmas tanulási lehetőség. Mindez felnyitja majd a szemedet és kitárul előtted a világ.

7. Benne maradtam egy rossz kapcsolatban!

Ez kéz a kézben jár a rossz baráti kapcsolatokkal. A 20-as éveid szemvillantás alatt elmúlnak, szóval menj biztosra, és csak a megfelelő emberekkel töltsd el! Rossz kapcsolatok – legyen az romantikus, vagy plátói – mély sebeket hagyhatnak benned és az önértékelésedben, szóval ne hagyd, hogy lehúzzanak.

Eredeti angol nyelvű forrás:

Co, Emily (2014): 7 things you will regret not doing in your 20’s

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. Peti
    aug 21 2014

    A “külföldön éltem”-et én átfogalmaznám “külföldön jártam”-ra, mert hazai viszonylatban a külföldön éltem, az ott is maradást jelenti/jelképezi. A leírás alapján pedig, szerintem nem erre gondoltatok

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: