Skip to content

2014-11-03

!gen Debrecen: Csoport vagy csapat? – Egy kóbor közgazdász jegyzete

Készítő: debrecenbar

Már 6 hete vagyunk együtt, és úgy igazán még nem foglalkozunk magunkkal, a csapattal. Valakinél magától értetődő volt, hogy miközben egyéni célokat is megvalósítunk, a közös cél érdekében egy csapattá kell válnunk, áldozni kell a szabadidőből és energiából nem csak a projektre, de egymásra is. Máshol pedig csak most kezdte el bontogatni szárnyát az igazi csapatszellem. Ez az !gen Debrecen képzés.

Csoport, vagy csapat? – tette fel a kérdést Árváné Dr. Ványi Georgina, erre az estére ideiglenesen team coachunkká avanzsálódott előadónk. A kérdésre talán egyértelműnek tűnik a válasz, hogy igen, naná, hogy csapat vagyunk, különben miért lennénk itt. De mi is jellemző egy csapatra? Aki már foglalkozott valamilyen menedzsment tudománnyal, az egyből rá is vághatja a kulcsszót, hogy szinergia. Vagyis a csapat teljesítménye több lesz, mint a tagok egyéni teljesítményeinek összege. Ilyenkor fordulhatnak elő az olyan nagyszerű, a matematikusokat őrületbe kergető képletek, mint a 2×2=5. Ilyen egyszerű lenne ez is? Kétlem. Egy csapat nem jöhet létre csak úgy, hogy összerakunk egy közgazdászt, egy kreatív bölcsész vénával rendelkező pénzügyest, egy szociális innovátort, és egy informatikust. Egy csapatnak idő kell, hogy összecsiszolódjanak a tagok, megértsék egymást és közösen ráhangolódjanak a célra, amiért megalakultak.

Mi jellemzi tehát a csapatot?

  • Közös célok
  • Közös döntések
  • Közös élmények
  • Közös sikerek
  • Egymás kiegészítése
  • Szélesebb portfólió
  • Többféle erőforrás
  • Közösen viselt és feldolgozandó kudarcok
  • Közös felelősség

team szófelhő

Mi történt az este további részében?

Kreatív, interaktív feladatokkal igyekeztünk felszínre hozni a bennünk rejlő ötletembert, és csapatjátékost. Kerestük az egyéni ösztönzőjét annak, hogy miért is veszünk részt ezen a tréningen, mint egyén. Ugyanakkor meg kellett találni azokat a közös nevezőket is, amik minden csapattagnak egyformán fontosak. Átgondoltuk a csapatban betöltött szerepünket, és megvitattuk, hogy milyen erőforrásoknak vagyunk a birtokában és melyek azok, amik még szükségesek a megvalósításhoz. Nem utolsó sorban pedig beszéltünk a sikeres csapat felépítéséről és a csapatban zajló folyamatokról.

Végül előadónkhoz hasonlóan én is egy check-outtal zárnám a cikket: Ezúton is szeretném megköszönni Ginának az élményekkel teli előadást, és a csapatoknak, hogy ilyen lelkesen részt vettek a feladatokban. Mindenképpen egy tanulságos estén vagyunk túl, hiszen azon kívül, hogy ráébresztett minket csapatbéli hiányosságainkra, a célunk eléréséhez szükséges lökést is megadta mind az előadás, mind pedig a csapatmunka.

A cikket írta Varga Bence, Debrecen HUB

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: