Skip to content

2014-11-24

Appartman.net

Készítő: debrecenbar

Az albérletkeresés problémájára megoldást nyújtó alkalmazás. Segítségével mindenki könnyen megtalálhatja a helyet, ahol lakni szeretne.

A probléma

Sokunkkal előfordul, hogy amíg nem találkozunk egy adott problémával fel sem tűnik, hogy az jelen van és megoldásra vár. Velünk is pont ugyanez történt, mikor albérletváltásra adtuk a fejünket. Azzal kellett szembesülnünk, hogy albérletet keresni bizony nem egy egyszerű dolog. Kezdve azzal, hogy több száz hirdetést kell átböngészni ahhoz, hogy egyáltalán találjunk olyat, amit még nem adtak ki, egészen addig, hogy hogyan jutunk el a személyes találkozóig. És még nem is említettük, hogy miközben átnézünk egy hirdetést és minden paramétert rendben találunk, a végén ott van megjegyzésben, hogy „csak egyetemistáknak kiadó”. A probléma adott. Találkoztunk olyan megoldásokkal melyek javítani akartak a helyzeten, több-kevesebb sikerrel, de sajnos, általában kevesebbel. Ebből a tapasztalatból született az Appartman ötlete.

Jó, de mi az az Appartman?

Az Appartman olyan hirdetési felület, melynek tervezésénél a legfontosabb szempontok a használhatóság és az egyszerűség voltak. Továbbá, szerettünk volna alkalmazkodni a felgyorsult világhoz. Minél több mobilkészülék vesz körbe minket, minél többet használjuk azokat a mindennapokban, annál kevesebb időnk marad arra, hogy leüljünk és a hagyományos csatornákat használjuk akár egy albérletkereséshez is. A világ rohan, az emberek mindent a mobiltelefonjukkal szeretnének elintézni és egyre többen választják a táblagépeket a hagyományos asztali gépek helyett. Ennek tudatában készítettük el az Appartman web-es változatát úgy, hogy az táblagépeken, mobiltelefonon és hagyományos számítógépeken is egyaránt ugyanazt a felhasználói élményt nyújtsa. Eljutottunk oda, hogy most már nagyon kényelmesen böngészhetünk át több száz hirdetést. Látjuk, hogy még messze nincs megoldva minden esetlegesen felmerülő probléma. Sokszor előfordul például, hogy csak bizonyos kritériumok mellett adják ki az egyes albérleteket. Ilyen kritérium például hogy csak fiúknak vagy csak lányoknak kiadó az albérlet. Erre is szeretnénk megoldást nyújtani, hogy ne kelljen átlapoznunk sok hirdetést feleslegesen. A megoldás egyszerű. Az albérletkereső számára részletes szűrési lehetőségeket nyújtunk, így megkíméljük attól, hogy számára érdektelen hirdetéseken kelljen átverekednie magát.

Appartman.net

Hogyan tovább?

Az eredeti ötlet alapján készült termék, mely az albérletkeresés problémájára ad megoldást, csak egy darabja az Appartman családnak. A neve „Rent”. Ezzel terveink szerint januárban már indulunk is. A következő termék a „Home” nevet kapta, ez került a második helyre, a piacra lépést illetően. De rengeteg ötletünk van még, amit meg szeretnénk valósítani. Szerencsére adott hozzá egy remek, sokoldalú fiatalokból álló, elhivatott csapat. Ezért a januári megjelenést követően rendszeresen szeretnénk kiadni újabb és újabb fejlesztéseket eddig meg nem valósított ötleteinkből és természetesen a felhasználók visszajelzései alapján, ezáltal még jobbá téve az Appartman-t. A későbbiekben tervezzük natív mobilalkalmazások fejlesztését is, hogy még jobban ki tudjuk használni mobiltelefonunk lehetőségeit.

A célunk olyan felület létrehozása, amit a jelen kor fiatal generációja és édesanyáink is egyszerűen tudnak majd használni.

Az alkalmazás fejlesztését itt lehet követni: www.facebook.com/appartman.net

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: