Skip to content

2014-11-25

4

Hogyan találjuk meg a számunkra legjobb szórakozóhelyet?

Készítő: debrecenbar

Debrecen, 8 fok, Roncs Bár, vasárnap. Ez egy csendes délután, nem úgy, mint a tegnap este! Akkor már az utcára lépve tudtam, hogy hova hívjam a haverokat. Nem azért, mert a telejósdában megsúgták, hanem csak elég volt a mobilom előkapni és a Lookin nevű alkalmazásban már láttam, hogy hol vannak sokan és hol nincs senki. És ezek nem múlt héten készült képek voltak, hanem percekkel azelőtt töltötték fel, hogy megnyitottam volna ezt az új debreceni csapat által fejlesztett bulikeresőt.

Itt ülök a cintányérok alatt 4 csillogó szemű fiatal sráccal, akik célja nem kisebb, minthogy megreformálják az éjszakai életet világszerte. A Lookin nevű mobilalkalmazásukat az Igen Debrecen képzés keretein belül kezdték el fejleszteni. Alkalmazásuk segítséget nyújt a szórakozni vágyóknak eldönteni, mely bulikba nézzenek be, vagy éppenséggel melyek irányába felesleges még elindulniuk is. A közösségre építenek, azaz a felhasználóik által feltöltött realtime fotók alapján döntheti el az ember, hogy számára érdemes-e belesni az adott szórakozóhelyre vagy sem .

Szeptember elején találkoztak az Igen Debrecen program keretein belül, mely  segítséget nyújt egy üzleti ötlet megvalósításában, illetve megadja a kezdeti lökést a startupok világának meghódítására. Az előadás sorozat előtt a csapat tagjai nem ismerték egymást, valamennyien más személyiségek, de messziről látszik, hogy jól érzik magukat együtt, sokat nevetünk.

lookink

Szabó Laci, Dénes, Gyuri, Mészáros Laci

Az ötletgazda Mészáros Laci,  aki a csapatban betöltött vezető fejlesztő pozíció által tekintélyes részt vállal a világmegváltás leprogramozásában. A többiek hisznek benne, mert többek között Laci fejlesztette a 2013-as Év honlapja díj nyertes easymaths.hu-t is.

Szabó Laci szemmel láthatóan egy energiabomba, aki minden feltevését teszteli, legyen szó személyiség típusok közötti interakcióról, vagy a Lookin használatáról. Teszi ezt akár a szemrevaló pultoslány megkörnyékezésével, vagy egy random kocsma fókuszcsoport összeverbuválásával. Tulajdonképpen, igaza lehet, a részeg ember nem hazudik.

Tordai Gyuri, akinek borostás ábrázatát látva, inkább jelenik meg előttem egy bölcsész sziluettje, mint egy komoly pénzügyesé. Pedig Gyuri a debreceni közgázon végzett, és már a suliban is szervezett bulikat a DEKE színeiben és nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a fesztiválok bejárását illetően.

Zombori Dénes is a KTK-ra járt, egyetemi évei alatt dolgozott már közösségépítésben a DEX-Műhelyben, végzés óta pedig a debreceni közgazdász alumni klub eseményeit szervezi munka mellett.

Eredetileg nem ezzel az ötlettel indult neki Laci az Igen Debrecen képzésnek, azonban  a képzés első előadását követő csoportmegbeszélés során rájöttek, hogy újra kell gondolniuk az egész koncepciót. Két sör után már meg is lelték nem a világmegváltó alkalmazás ötletét, hanem a fiatalok szórakozásának megreformálását elősegítő applikáció alapköveit. Ahogy már a beszélgetés elején is sejtettem, mind a négyen különbözőek, más életfelfogással érkeztek ide. Ami közös bennük, hogy mindannyian utálják a csalódást. 4en összesen több, mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkeznek az unalmas kocsmák közötti kóborlásban. Ennek szeretnének most véget vetni.

A Lookin-nel nem csupán a belépőjegy árát takaríthatjuk meg, melyet a béna buliba történő becsekkolással vesztünk, hanem az időnk elvesztegetését is elkerülhetjük (elpazarolt időnket ugye senki nem adja vissza). Megspóroljuk magunknak a szórakozóhelyre történő belépést követő csalódottság érzését. Megkíméljük magunkat a sivárság, eufóriát biztos nem generáló érzetétől. Amikor látjuk az ajtó kinyitása okozta huzat által kergetett ördögszekereket átszaladni az üresen kongó tánctéren.

lookonappEzt akarják a Lookin-nel végképp eltörölni. Elég csak letölteni az appot a Google Playről (hamarosan az almások is tölthetik). Buli előtti alapozás során a mobilon, vagy honlapon (www.lookin.hu) már végig tudjuk böngészni az adott szórakozóhelyek listáját, megnézni a  mások által már feltöltött fotókat és eldönthetjük, hogy van-e hangulatunk megmártózni az adott hely nyújtotta lehetőségekben. Mindehhez természetesen szükség van a többi felhasználó információközlésére is, hiszen ez egy alulról építkező, éjszakai életet formáló közösség.

A másik előnye appjuknak, hogy nem kell várni míg a partyfotók felkerülnek a honlapra, hiszen ezek azonnal felkúsznak az alkalmazásba és a Lookin honlapjára. A kép készítője a fotózást követően egy mozdulattal eldöntheti, hogy a kép valóban megérdemli-e a publicitást vagy sem. Ennél a résznél nem bírtam eléggé fejem ütemszerű bólogatásával alátámasztani egyetértésemet. Nem egy bulifotón sikerült már nem éppen fotogén búrámat megtalálni. Ennél már csak az a rosszabb, amikor ismerőseim linkelnek be rólam képet hetekkel az ominózus hepajt követően. Szerencsére édesanyám nem neten nevelkedett, így megkíméltem e képek látványától. Az alkalmazásba való belépéshez Facebook-profil szükséges, így kerülik el, hogy boldog-boldogtalan kattintgathasson és trollkodja tele az oldalakat.

Felmerült a kérdés, hogy nem sérti-e alkalmazásuk a szórakozóhelyek tulajait bevételkiesés szempontjából, de a csapatnak azonnal volt rá válasza. A szórakozóhelyek az alkalmazáson belül szerkeszthetik saját oldalukat, ezáltal hatékonyabban tudják akcióikat eljuttatni a célközönségükhöz. Ez hosszú távon számukra is kifizetődő, hiszen rá lesznek kényszerítve a versenyre, hogy igényes tartalommal töltsék meg partyjaikat, és ne csak egy jól sikerült plakáttal csábítsák be az embereket, hiszen azok egyből tudathatják a többiekkel csalódásukat és ez nem a legélesebb marketingfegyver.

A srácok motiváltak, van elképzelésük a applikációjuk jövőjéről, azonban mivel még mindig sok feltételezés övezi ötletüket óvatosak a távoli fejlesztéseket illetően. De meg kell hagyni, hogy odateszik magukat, tesztelnek, tárgyalnak. Kíváncsian várom a következő frissítést.

Google Play link: play.google.com/store/apps/details?id=hu.kingstudio.lookin

Facebook: www.facebook.com/lookin2014

Weboldal: www.lookin.hu

Reklámok
4 hozzászólás Post a comment
 1. nov 25 2014

  ”Kíváncsian várom a következő frissítést.”
  Én is!
  Köszi a cikket!

  Válasz

Trackbacks & Pingbacks

 1. Hello Világ! | LookIn
 2. Gyakornoki lehetőség! | LookIn
 3. A csillagokat is lehozzuk az égről | LookIn

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: