Skip to content

2014-11-26

PlanMaster: egy újabb debreceni startup a siker küszöbén!

Készítő: debrecenbar

Az idén alakult debreceni PlanMaster startup missziója, hogy hatékonyabbá tegye a fogorvosi rendelőkben zajló orvos-beteg kommunikációt, mindezt egy sokrétű applikációval, ami például segít a fogorvosoknak a kezelések betegbarát prezentálásában, illetve egyedi kezelési tervek készítésében.

„Az osszeointegráció időtartama az ön esetében…” VS „Ezt nem értem, Doktor úr!”

Ki ne hallott volna már a fogorvosától ehhez hasonló mondatokat? Az ilyen kifejezések hallatán páciensként el sem tudjuk képzelni, hogy milyen drasztikus, fájdalmas dolog fog velünk történni az elkövetkezendő percekben. Nincs mit szépíteni, félünk az ismeretlentől! Az orvosunk persze mindig igyekszik elmagyarázni a kezelést, de gyakran ez sem elég ahhoz, hogy minden egyes részletet megértsünk. Persze a fogorvosok sincsenek könnyű helyzetben, hiszen akár egy egyszerűbb kezelés esetében is egy olyan folyamatot kell kézzelfoghatóvá tenni a számunkra, amit el sem tudunk képzelni.

Ismerd meg a jövő fogorvosi rendelőjét!

A PlanMaster applikációja úgy támogatja a fogorvosok munkáját, hogy közben a páciensek is jól járnak. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy bemegyünk a fogorvosunkhoz, ő első körben felméri az állapotunkat. Ezt követően pár pillanat alatt beviszi a rendszerbe a kezelési lehetőségeket, amelyeket három dimenziós animációval prezentál a számunkra, például egy tableten. A fogorvosunk ezzel a megoldással egy-egy bonyolult kezelést is pillanatok alatt kézzel foghatóvá tudnak tenni a számunkra, elkerülve ezzel az esetleges félreértéseket. De a rendszerből kinyomtatható a személyre szabott kezelési tervünk is, ami minden esetben hasznos lehet. Egy nagyobb kezelés előtt különösen, ha még otthon át szeretnénk gondolni a lehetőségeket.

planmaster_ipad

Fogorvosi rendelőtől a PlanMasterig

A csapat minden tagjának megvan a saját fogorvosos sztorija, de a legviccesebb talán az, hogy az alapítók a közös fogorvosuknál ismerkedtek meg egymással. A váróban próbálták elmagyarázni egymásnak, hogy melyikőjüknek milyen kezelésre van szüksége. Tibi 2005 óta dolgozik a fogászati turizmusban, így ez idő alatt komoly rálátása lett a fogászatra. Ebből kifolyólag, szinte úgy magyarázta a kezelését, mint egy fogorvos, viszont Tamás egy kukkot sem értett az egészből. Egy dologra azonban rögtön rájöttek, komoly szükség lenne egy olyan prezentációs eszközre, ami érthetőbbé teszi az egyes kezeléseket a páciensek számára és megkönnyíti az orvosok munkáját. Mivel Tamás fejlesztő, így el is kezdték a közös munkát, majd a projekttel csatlakoztak a startupok mentorálásával foglalkozó Innovatív Generáció Egyesület debreceni programjához. Immáron hét főre bővültek, a csapatban van kommunikációs szakember, marketinges, projektmenedzser, közgazdász, és grafikus is.

Bálint, Tamás, Peti, Tibi

Bálint, Tamás, Peti, Tibi

Kiforratlan elképzelésből megvalósult termék

Ami a fogorvosi rendelőben még csak egy kiforratlan elképzelés volt, mára validált megoldás lett. Bebizonyosodott, hogy a fogorvosoknak szüksége van a PlanMaster-re, ami így jó eséllyel alapvető eszköze lehet a jövő fogorvosi rendelőinek világszerte. További információk, érdeklődés: https://planmaster.hu/signup/

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: