Skip to content

2014-11-29

Ernest Hedgingway – a rejtélyes szobatárs

Készítő: S.C.

Eredetileg egy komoly témáról akartam írni, aztán feltévedtem az Instagramra és amikor rátaláltam Ernest-re, nem tudtam neki ellenállni. Teljesen magával ragadott és kénytelen voltam utána járni, hogy ki is az az Ernest Hedgingway.

Mint kiderült, Chicago-ban lakik egy egyszobás lakásban, amit Nikki Fondell-lel oszt meg. Habár egy fedél alatt élnek, mindkettőjüknek meg van a saját élete, hobbija és napirendje. Nikki például naponta kijár az állatkertbe, ahol órákig üldögél és nézi az orrszarvúakat. Mint mondja, azért szereti őket, mert olyan, mintha egy elmúlt, elfeledett korból ragadtak volna itt. Rinocérosz nézegetés közben pedig arról álmodozik, hogy ír egy könyvet. Talán gyerekeknek, de legszívesebben egy sikeres teen novel-t pötyögne ki, mert

1. ez a műfaj nagyon népszerű az Egyesült Államokban

2. Nikki maga is teen novel függő.

Saját bevallása szerint nincs olyan tini regény a piacon, amit ő ne olvasott volna. Habár végzettségét tekintve üzleti analitikus, hamar rájött, hogy nem neki találták ki a biznisz elemezgetést. Ezért dolgozik nevelőnőként immárom három éve ugyanannál a családnál.

Ez azt jelenti, hogy elég ideje marad olvasni, írni és persze állatkertbe járni.

Na és ott van Ernest. Vele nagyon jól megértik egymást. Ugyanolyan introvertáltak: el vannak saját világukban. Nikki ezt azzal magyarázza, hogy amikor gyerek volt, édesapja munkája miatt gyakran költöztek. Alaszkán született és élt Seattle-ben, Dél-Kaliforniában, New York-ban és Oklahomában. A sorozatos költözések miatt nem is alakított ki mély barátságokat, mert tudta, hogy azok úgysem tarthatnak sokáig. A könyvekben talált tartós társaságra és ez az évek múltán semmit nem változott.Chicago-ba az egyetemi tanulmányai hozták el és úgy érzi, hogy e szeles városban otthonra talált.

Ám, mint tudjuk és mint ezt sokan mondogatják, az ember társas lény. Nikki is szeretett volna társaságot, de mivel csak egy szobás a lakása, ezért a lehetőségei meglehetősen korlátozottak voltak. Egyik ismerőse állt elő az ötlettel, hogy Ernest talán megfelelő lakótárs lehet. Nikki szerint szerelem volt első látásra és ez azóta sem változott. Eleinte zavaró volt, hogy Ernest főleg éjszaka aktív és nem mindig van kedve a barátságos kishavert játszani, dehát senki sem tökéletes ugyebár. Kedvenc helye még mindig az a régi tv, ami azóta igazi kis otthonává vált. Még portrék is vannak a “falán”, mini virágcserepek növényekkel és az elmaradhatatlan futókerék.

Mert ha valaki még nem jött volna rá, Ernest nem más, mint egy Atelerix albiventris, avagy egy fehérhasú sün.

Az Instagramon valódi sztár, akinek 35.000 követője van.

Nikki szerint, Ernest ezen nagyon meglepődne, ha tudná, milyen közkedvelt, mert egyikőjük sem számított ekkora népszerűségre.

S hogy miért Hedgingway? Mert a süni legalább annyira rajong a könyvekért, mint gazdája. S valamilyen megmagyarázhatatlan okból Hemingway és Jane Austen regényein tölti idejét.

Ernest mindennapjait Te is követheted az Instagram-ton:

http://instagram.com/ernest_hedgingway

Reklámok
Read more from Lazulj!

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: