Skip to content

2014-12-07

1

Állj ki magadért! – Toastmasters Debrecen

Készítő: debrecenbar

A Toastmasters Debrecen – Retorika Klub első összejövetelén hangzott el az alábbi 5 perces előadás. A mondanivalójával szerintem azonosulni tudsz majd. Ha te is szeretnéd gyakorolni a közönség előtti beszédet, akkor 2015 januárjától erre minden héten meg lesz a lehetőséged. Addig is olvasd el, hogy miről is szólt az egyik első előadás. A Toastmasters rendezvényeken általában egy személyes üzenetet vagy egy történetet oszt meg az előadó a többiekkel, ezzel is gyakorolva a nyilvános beszédet.

Köszöntök mindenkit! Azért döntöttem úgy, hogy elmondok egy beszédet ma, mert nem hagyott nyugodni az, ami a barátnőmmel történt. Szerettem volna tenni valamit, és rájöttem, hogy azzal tehetek valamit, ha elmesélem nektek az esetet.

A felvezető alapján valószínűleg nem azt várjátok, amit most mondani fogok, mert ez a történet teljesen mindennapos. Egyik nap a barátnőmet behívta magához a főnöke és két órán keresztül csak kritizálta, hogy nem jól beszélget az ügyféllel telefonon. Tanácsot viszont nem adott arra hogyan lehetne jól csinálni. A barátnőm számára nagyon dermesztő és megalázó volt a helyzet.

Lekezelés és megszégyenítés

Sajnos pontosan az a baj, hogy az ilyen durva, lekezelő stílus a mindennapok része. Egymás megalázása teljesen hétköznapi dolog ma Magyarországon. Ezt teszik más főnökök is, vagy éppen rossz tanárok, buszsofőrök, és a politikusok is.

De ez nem csak, hogy objektíve rossz, mert az ilyen viselkedéssel azt fejezzük ki, hogy nem tiszteljük egymást. Az emberek többségét nem hatja át az, hogy korrektek legyenek egymással. Hanem azért is rossz, mert lerombolja a hatékony, eredményes együttműködés feltételeit. Hiszen mennyivel másabb, ha a boltban udvariasan megkér a biztonsági őr, hogy fáradj a kasszához, mert zárnak, mint ha durván odavetné neked, hogy záróra. Vagy mennyivel jobb, ha azt mondják a munkádról, hogy ez és ez jó irány benne, de talán érdemes lenne bizonyos szempontok szerint újragondolni.

Emeld ki a jót!

Lehet, hogy többetek számára ez túlzott udvariaskodásnak hat. Így voltam ezzel én is, de aztán az egyetemen az egyik tanárom nagyon jó példát mutatott. A gyakorlaton bárki bármit válaszolt a feltett kérdésére, ő mindig megpróbálta a válaszból kiemelni azt, ami jó volt. Emiatt pedig olyan pozitív légkör alakult ki, hogy mindig mindenki figyelt és részt vett a közös munkában.

A tanárom hozzáállását nehezebb volt átütetni a gyakorlatba mint gondoltam, de azt tapasztalom, hogy megéri minden adandó alkalommal gyakorolni. Megéri arra törekedni, hogy mások viselkedéséről, munkájáról mondjunk véleményt, ahelyett, hogy személyeskedjünk, hogy őt magát személyében alázzuk meg. Ezzel természetesen nem azt mondom, hogy nem lehet egymást kritizálni, nem lehet negatív dolgokat megfogalmazni, csak azt, hogy nem mindegy, hogy azt milyen stílusban tesszük.

Állj ki magadért!

A barátnőm példájára visszatérve. Azt javasoltam neki, hogy tanulva az esetből, legközelebb ne hagyja senkinek, hogy így beszéljen vele. És azt tanácsolom nektek is, hogy ha érzitek, hogy olyan irányt vesz a beszélgetés, amit megalázónak éreztek, akkor igenis álljatok ki magatokért és mondjátok meg a másiknak, hogy ne tegyen ilyet. Ne egymáson vezessük le a saját belső frusztrációnkat.

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. dec 7 2014

    Hol és mikor lehet jelentkezni?
    Köszi a történet megosztását……részben ismerős:-)

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: