Skip to content

2015-01-06

Miért éri meg blogot írni? – interjú

Készítő: debrecenbar
blogger_iro

Szeretnél tanítani az embereknek valami újat? Mondták már, hogy milyen élénk a fantáziád? Kacérkodtál a gondolattal, hogy elindítasz egy blogot, de nem volt még elég merszed? Adj egy esélyt magadnak, és olvasd el ezt az interjút jelenleg is blogoló embereinkkel. Lehet, hogy kedvet kapsz az írásra!

A cikk végén nyereményjáték!

Ha érzed magadban az erőt, akkor jelentkezz írónak a hello@debrecenbar.com e-mail címen, hogy részese lehess a Debrecen Bár csapatának!

Csapatban minden könnyebb, a blogolás elkezdése is 🙂

1. Miért jó blogot írni?

Sistercrazy123:

Ezt nehéz megfogalmazni, de én azért szeretem, mert megoszthatok olyan témákat, amik engem is érdekelnek és igen, sokkal nagyobb közönséget elérhetek, mint általában.

A feedback miatt is, mert legyen az akár elismerés vagy építő jellegű kritika, az mindenképpen motivál.

Máté:

Minden blogbejegyzéssel egy kicsit többek leszünk. Az írásaim előtt alaposan utánaolvasok a témának, megnézek több perspektívát, így minden egyes témában egy kicsit jártasabb leszek, könnyebben alkotok róla véleményt. Az írás pozitív hozadéka, hogy:
1. Szakértőként tekint(het)nek rád
2. Az írásra kapott válaszokkal elindul egy konstruktív vita, ami tovább fejleszt az adott témában.
Ezért jó egy témakört választani, mert abban tudod ezt a két irányt a saját hasznodra fordítani.

Miklós:

Azért jó, mert így a gondolataimat meg tudom osztani másokkal. Az internet segítségével sokkal több emberre tudok hatni, mint ha azt a hétköznapi élet során tenném meg.

2. Mi az, amivel több lettél, mióta rendszeresen írsz?

Sistercrazy123:

Sok-sok ismerettel, mert egy cikk megírásához alapos kutatómunkát kell végezni.
Önismerettel is, mert írás közben folyamatosan ott van az a kérdés: Én mit tennék, ha….?

Máté:

A rendszerezés és adatfeldolgozás számomra hétköznapivá vált: egy többszáz oldalas anyagot is képes vagyok 500 szóban összefoglalni, abból a lényeget kivonatolni. A fogalmazáskészségem is rengeteget fejlődött, gyakorlatilag minden nézőpontot meg tudok fogalmazni nyersen és politikailag korrekten is; 10 szóban és 100 szóban is. Ez pedig a rohanó üzleti életben kiemelten fontos, hogy a kapott információkat gyorsan dolgozd fel, és azt a megfelelő módon a célcsoportod nyelvére fordítva kommunikáld le. Gyakorlatilag ez az üzleti sikeresség egyik kulcsa is az internet (=végtelen információtömeg) korában.

Miklós:

Megtanultam azt, hogy mi az, ami tetszik az embereknek, és mi az, ami nem. Érdekes embereket ismertem meg, kialakult egy közösség a blog hatására, aki tenni akar Debrecen fejlődéséért. Legalább is a saját maga fejlődésén keresztül. Egy cikk megírásához sok háttérmunka is kell, amiből tanulni lehet. Ha megírsz egy cikket az segít abban, hogy egy témában jártas légy.

3. Miért azzal a témával foglalkozol, amivel?

Sistercrazy123:

Pszichológia, önismeret, önfejlesztés  és sokszor csak az élet kis dolgai ( mint pl. egy kis süni ).
Hát mert szerintem mindenki arra törekszik, hogy megértse magát és azt, hogy mit is keres itt ebben a világban. Erről pedig nem lehet eleget filozofálni…

Máté:

Az üzleti élet érdekel, ebben élek és dolgozom, erről is írok. Itt nyilván a nemzetközi szereplőktől tudunk tanulni (lásd Nemzet(ek)közi rovatunk), és azt fordítani Debrecen, vagy a közvetlen környezetünk fejlődésére (lásd Business rovat). Ezen belül vállalkozóként a startup kultúra és a vállalkozni vágyás minél több emberhez eljuttatását is szeretném (lásd Vállalkozz! rovat). Aki ebben az irányba szeretne fejlődni, az vállalja be a blogírást, mert rendszeresen kell frissítenie a tudását a témában az aktualitásokkal. És mint tudjuk, amit leírsz, az jobban megmarad, mint amit csak elolvasol.

Miklós:

Az önfejlesztés, a pszichológia érdekelt, és az, hogy mi motiválja az embereket. A belső világunk és a neveltetésünk meghatározza azt, hogy kiknek gondoljuk magunkat, mégis tudunk rajta változtatni, és ez nagyon érdekes.

FELHÍVÁS! Nyereményjáték!

3 kategóriában várunk cikkeket 2016. december 23. péntek éjfélig a hello@debrecenbar.com e-mail címre.

1. Lazulj! Van kedvenc könyved, filmed, zenéd, hobbid? Mutasd be nekünk, hogy te mit élveztél/élvezel benne a legjobban.

2. Fejlődj! Szereted az önfejlesztő könyveket bújni? Mindened a pszichológia és az önismeret? Vázold fel, hogy neked mi működik, mi az, amivel az ujjad köré csavarod az embereket 🙂

3. Vállalkozz! Kacérkodsz a gondolattal, hogy vállalkozó leszel, esetleg már vállalkozó vagy? Tanítsd meg a többieket egy-két fogásra, ami segít nekik megbirkózni a vállalkozóvá válás szépségeivel/gyötrelmeivel!

Minden kategóriából a legjobb 3 cikket kiválasztja a Debrecen Bár írói csapata és megjelentetjük az oldalon. Ezek közül a cikkek közül az győz, amelyiket a legtöbben kommentelik facebookon. Minden kategóriában győztest hirdetünk. Jutalmat kap az első helyezett, akkor, ha a kategóriájában minimum 5 cikk kerül beküldésre. Egy ember több kategóriában is indulhat.

 

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: