Skip to content

2015-01-11

A pillangó – 2. Toastmasters Debrecen nyertes előadás

Készítő: S.C.

Azt hiszem semmi újat nem mondok azzal, hogy ha valaki szeretünk, akkor  a legjobbat akarjuk neki. Szeretnénk, ha élete zökkenőmentesen telne és csak szép és kellemes dolgokban lenne része. Éppen ezért kevés rosszabbat tudok elképzelni annál, mint amikor tétlenül kell néznünk, hogy aki számunkra kedves, a legkedvesebb, beteg, boldogtalan vagy valami más nehézséggel küzd.

Tapasztalatom szerint ez érvényes a szülő-gyermek kapcsolatra is. A legtöbb szülő szeretne egyfajta írásos garanciát arra, hogy gyermekének hosszú, boldog és egészséges élete legyen. Mint tudjuk, ilyesfajta „papír” nem létezik. Az élet bizony alkalomadtán próbára tesz minket. Én is láttam szüleimet kórházi ágyam mellett sírni és 1600 kilométer távolságból is kihallottam hangjukból az aggodalmat. Tudom, hogy anyukám nem egyszer gyertyát gyújtott értem, apu pedig csendben szurkolt, hogy minden rendbe jöjjön.  Azt is tudom, hogy voltak olyan pillanatok, amikor bármit megadtak volna azért, hogy nekem jó legyen. De mikor teszünk valakivel jót?

***

Információk a klubról és a jelentkezésről ezekben a cikkekben >>> Toastmasters Debrecen

Az első alkalom ingyenes, itt tudsz jelentkezni >>> Facebook oldal

***

Válasz helyett megosztom veletek a pillangó történetét.

Történt egy napon, hogy egy férfi a mezőn sétálva egy selyemgubót talált. Volt már rajta egy pici nyílás, amin keresztül látszott a benne lakozó lepke teste. A férfi fogta a gubót és hazavitte, otthon pedig leült és várta, hogy mi fog történni. A lepke mocorgott, tekergőzött és a nyílás egy kicsit nagyobb is lett, aztán csend. Mozdulatlanság.

Úgy tűnt, hogy a lepke ereje végére ért és gubójában ragadt. A férfi felállt, fogott egy ollót és óvatosan felnyitotta a gubót. Megörült, amikor látta, hogy sikerült a lepkét kiszabadítania. Igen ám, csak hogy a lepke teste nagy és duzzadt volt, szárnyai pedig gyűrötten, erőtlenül csüngtek. Csak araszolgatott előre, gyengén vonszolta magát előre.

Amit a férfi nem tudott – habár a jószándék vezérelte – az az, hogy a pillangónak szüksége volt a küzdelemre. Ha „nyugodtan” kipréselhette volna magát, akkor testéből a nedvesség a szárnyaiba árad, amitől azok repülésre készen megnőttek és kifeszültek volna. Így azonban a lepke arra ítéltetett, hogy egész életében a földön araszolgasson.

Azt hiszem a történet magáért beszél. Az élethez hozzátartoznak a megpróbáltatások és a nehézségek. Szükségünk van rájuk, hogy magunkat újra megszülve, megerősödve mehessünk – helyesbítek – szárnyalhassunk tovább.

tmdebrecen-beszed-pillango

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: