Skip to content

2015-03-27

A Föld Órája 2015 – március 28. 20:30

Készítő: Zoli

A Föld órája minden év márciusának utolsó szombatján “megrendezésre kerülő” nemzetközi esemény, amelyet a WWF hívott életre. Az esemény kereteiben az energiatakarékosság jegyében arra kérik a háztartásokat és vállalkozásokat, hogy 1 órára kapcsolják le, illetve ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket. Ezáltal is felhívva a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés Ausztráliában indult útjára 2007-ben, és 2008-ban vált nemzetközivé.

Hazánk először 2008-ban, vagyis a Föld Órájának nemzetközivé válásának évében vett részt az akcióban, négy magyar város csatlakozásával.

Itthon már 2009-ben igen komoly előrelépés tanúi lehettünk, amikor is a népesség 15%-a, vagyis mintegy másfél millió ember vett részt benne. Az említett évben a világszerte csatlakozó 4000 településből 67 magyar volt, így az ország a nemzetközi élmezőnyben végzett a csatlakozó városok számát tekintve.

2012-ben már a Föld 147 országából kétmilliárd ember jelezte, hogy csatlakozik a mozgalomhoz, és lekapcsolja a mesterséges fényeket, illetve az elektromos berendezéseket. Az esemény során olyan világszerte ismert épületek borultak sötétbe az elmúlt években, mint a kínai nagyfal; a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa; az Eiffel-torony; az athéni Akropolisz; a Buckingham-palota; a római Colosseum és az Empire State Building.

2014-ben világszerte 7000 település és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában, idén remélhetőleg még többen csatlakoznak majd a Föld Órájához. A hivatalos regisztrációnak itthon is megvan a lehetősége, erre hivatott a következő honlap: www.foldoraja.hu

A honlapon követni lehet a hivatalos regisztrációkat és a regisztráltak elhelyezkedését jelző térképet (Debrecen ebben a pillanatban még jelölő nélkül van). Jelenleg Magyarországon több mint 580 személy, 67 település és 158 intézmény illetve vállalat csatlakozott az eseményhez. Ezt természetesen nagyságrendekkel meghaladja a regisztráció nélküli résztvevők száma.

Csatlakozz Te is a Föld Órája kezdeményezéshez, március 28-án, szombaton este 20:30-kor, minimum 1 óra hosszára.

earth lights

Reklámok

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d blogger ezt kedveli: