Skip to content

2016-07-21

1

A hazahozott tapasztalat: Páll Csilla masszőr

Készítő: debrecenbar

Napjainkban már annyi motivációs film/könyv/történet áll a sikeréhes vállalkozópalánták rendelkezésére, hogy közhelyessé vált a mondat: mindegy mit csinálsz, csak higgy benne.Pedig ez a mondat nagyon igaz.

Páll Csilla a masszőrözés tudományában találta meg a szenvedélyét, és néhány év külföldi tanulás és tapasztalatszerzés után hazatért Debrecenbe, hogy szülővárosának folytassa pályafutását. Az pedig önmagában ritkaság, hogy valaki elmegy innen, majd visszajön…

13336128_1579643439003246_153868213246649440_n

Páll Csilla – masszőr

Hogyan lettél profi masszőr, hogy vált ez a hivatásoddá?

2014-ben kezdtem el a pályafutásomat, mint svéd masszőr, majd ugyanebben az évben megszereztem a talp és wellness nyirokmasszázs képesítésemet is. Az egész onnan indult, hogy elkezdtem NADIZNI, aztán láttam, hogy van nekik masszázs része is. Mivel mar korábban hobbiból masszíroztam és mindenki nagyon dicsérte a kezemet, ezért úgy gondoltam, hogy elkezdem…

A prananadi egy tibeti gyógyító technika, először ezt sajátítottam el.

Ezután svéd masszőri tanfolyamot végeztem, majd elkezdtem olvasgatni és egyre jobban kezdett érdekelni a talp masszázs, ezért arra is elmentem… Amikor meg elkezdtem az oktatóm annyira tehetségesnek tartott (szerintem csak el akarta adni a tanfolyamot) rábeszélt, hogy csináljam meg a nyirokmasszázst. Így azt is elvégeztem. Ezek után kimentem Egyiptomba 2 hónapra.

Gyakorlati tapasztalatra külföldön, egy egyiptomi nyaralóhelyen és Ausztriában tettem szert. Volt olyan szerencsém, hogy ott egy gyógytornász központba kerültem. A főnök megengedte, hogy bejárjak hozzájuk és nézelődjek. Ott kaptam a kezembe egy klinikai masszázsterápia könyvet. Így megismerkedtem az alapvető klinikai masszázs terápia fogalmával és munkám során ezeket a fogásokat alkalmazom a svéd, a-tibeti és a nyirokmasszázs fogásaival ötvözve.

Egy átlagos olvasónak a masszázs, az masszázs, nem biztos, hogy a különböző technikákat meg tudják különböztetni egymástól. Kicsit beszélnél a szakmádról mélyebben?

A klinikai masszázsterápia a lágy szövetekben a fájdalom és a működési rendellenességek által okozott specifikus panaszok megszüntetésére alkalmas manuális kezelési eljárás. Ha szükséges a kezelések során nyomáspontokkal vagy más néven érzékeny pontokkal is dolgozom. Ezek a pontok a lágy szövetek azon érzékeny pontjai, melyek fájdalmat árasztanak, vagy sugároznak távolabbi területekre. Ezek olyan észlelhető csomócskák, melyek rendkívül érzékenyek és jellegzetes kisugárzó fájdalmat okoznak. Kialakulásuk oka általában a megerőltetés, az ismétlődő mozgás vagy a hirtelen túlerőltetett feszülés. Megszüntetése e pontok nyomásával történik addig, amíg a csomót lágyabbnak érzem vagy megszűnik a belőle kisugárzó fájdalom.

181368_10150969225088846_126058666_nAz izmok specifikus kezelése előtt olyan technikát alkalmazok, mely során a bőrt a hüvelykujj és az ujjbegyek közé csípem, és felemelem a felszínről. A bőr nyújtását általában két kézzel végzem. Az eljárás célja, hogy a problémás területen serkentsem a vérkeringést. Ezáltal felmelegítem és ingerlem az ott lévő szöveteket, ami által nagyobb lehetőséget biztosít az izmoknak, hogy izompólyájukban kiterjeszkedjenek.

Kezeléseim során fontos szempont, hogy az egyénre teljes egészként, nem osztható szervezetként tekintek, melyben minden összeköttetésben és kapcsolatban áll egymással. Például előfordul, hogy valakinek megsérül a lába, ebből kifolyólag azt elkezdi kímélni, így a csípőjében és a háta alsó részén megfeszíti az izmait. Ezáltal a hát izmaiban megbomlik az egyensúly és ez befolyásolhatja a nyakizmokat, mely fejfájást is okozhat. A nyakizmok masszírozása önmagában, így nem lesz elegendő.

Ebből az okból kifolyólag csak 45 perces masszázsokat csinálok, így elegendő idő lesz az egész test átmasszírozására, ahol a problémás területek kapják majd a főszerepet.

Mint már említettem, a klinikai fogásokat a svéd masszázs fogásaival ötvözöm. A svéd masszázs vagy relaxáló masszázs fogásai által a lágy szövetekben, és így az egész testben általános ellazulási válaszreakciót váltok ki. Ezek a fogások lehetnek különlegesen enyhék, vagy egészen erőteljes, lehet mozgó vagy álló, melyek a testi, lelki felüdülést illetve gyógyulást eredményezhetik.

Munkám során holisztikus szemlélettel dolgozom, ami annyit jelent, hogy a kezeléseket a vendégeim egyedi igényeinek, panaszainak figyelembe vételével illetve intuícióm sugallatának összefüggésében állítom össze.

Létszik a kisugárzásodon, hogy igazi szenvedéllyel csinálod. Mit jelent neked a masszázs?

Számomra a masszázs egy művészet, mely a tudás és az intuíció meghatározhatatlan keveréke, és nem utolsó sorban meditációhoz hasonló kikapcsolódás.

Sokszor egy test előttem olyan, mint a festőnek a vászon… csak figyelem, hogy merre megy a kezem…fejben meg olyan, mintha a kezem egy ecset lenne. Sokszor ezért is hallgatok el annyira és nem beszelek, mert teljesen belemerülök.. megszűnik körülöttem minden.. így egy meditációval is felér a történet.. és sokszor őszintén szólva nekem jobban esik a masszázs, mint a vendégnek…teljesen feltölt.

Öröm számomra a hobbim lett a munkám!

Páll Csilla

masszőr

Utóirat:

Alig két hónap alatt Csilla számtalan elismerést gyűjtött be a nála járt vendégektől. Csak egy pár visszajelzés azoktól, akik ez idő alatt jártak nála:

“Igaz nem szoktam reklámozni semmit, de most azt gondolom, kivételt teszek, mert a Balaton átúszás után egy chilis masszázst kaptam Stella- Csilla Páll masszőrtől! Nagyszerűen érti a dolgát! Szívből ajánlom mindenkinek!” – Balogh Zsolt, Debreceni Búvárklub senior versenyző

“Reggel 6.30-7.30 crossfit edzés a Cross Sportban, majd egy kiváló váll-és hátrehabilitációs masszázs Stella- Csilla Páll jóvoltából. Nagyon jól relaxált, közben pedig a hosszú ideje vacakoló vállamat is helyre tette. A nagy rohanás közepette nem árt, ha az ember kicsit odafigyel a porhüvelyének jelzéseire. Mert ugye, nem azért keresünk pénzt, hogy utána orvosságra költsük. Amíg benne vagyunk, vigyázni kell a hordozóra. Ha egy órát szánsz magadra, és Debrecen környékén laksz, azt itt tedd meg. Buddha is ezt ajánlja! ” Kiss UtolsóCsillagharcos Ákos

csak csilla1

Reklámok
1 hozzászólás Post a comment
  1. Mamsi
    Júl 21 2016

    További sok sikert Páll Csilla

    Válasz

Van véleményed? Itt oszthatod meg velünk:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments