Skip to content

Pár-Beszéd Est

A Debrecen Bár szervezésében 2012. szeptemberében indult sorozat, mely minden hónap második keddjén kerül megrendezésre.

A kezdetekben Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán találkoztunk, majd a MOBILITÁS Észak-Alföldi Regionális Iroda volt a helyszínünk, végül 2013 áprilisától az Ifjúsági Ház nyújt nekünk otthont.

Változó világunkban sok régi értéket elveszítettünk. Egy ilyen érték a közös szellemi feltöltődés is. A közös gondolkodást és az egymástól való tanulást hozzuk vissza a köztudatba.

Az első alkalmakkor még TED előadásokat néztünk és vitattunk meg, majd a résztvevők igényeire reagálva most már minden hónapban más-más témában próbálunk elmerülni egy gondolatindító, majd az azt követő beszélgetés segítségével.

Az évek során számos témát érintettünk: beszélgettünk Hollandiáról, az okos eszközökről, világmegváltásról, önismeretről, tömegközlekedésről, biciklizésről, programoztunk robotot, játszottunk játékokat a szólásszabadságról és arról, hogy miért éri meg tanulni.

A témaválasztás során természetesen szem előtt tartjuk a részt vevők érdeklődését, ugyanakkor minél több területre próbálunk betekintést nyerni és nyújtani.

Amit az ismereteken túl nyújtani tudunk, az egy egyre bővülő kellemes baráti társaság, ahol nyíltan és szabadon lehet gondolkozni és kötetlenül beszélgetni.

Az együtt gondolkozás kezd kimenni a divatból, ez egy jó alkalom visszahozni és újra életre kelteni.

Mindenkinek ajánljuk, akik nem nézik tétlenül a világban bekövetkező változásokat és szellemi feltöltődésre vágynak.

Íme az egyik lelkes résztvevőnk beszámolója (egy blogbejegyzés részlete):

„Kezdődött mindez a kedd estékkel, valamikor 2012-ben. Akkor mentem el ugyanis először egy Pár-Beszéd Est-re. Nem is annyira a közösséghez való tartozni akarás csalogatott, hanem inkább az, hogy kíváncsi voltam arra, hogy kinek mi a véleménye az olyan témákról, mint például: Miért nem jó a magyar oktatási rendszer? Milyen külföld után újra itthon lenni? vagy hogy többet megtudjak a Debreceni Hősökről és a TEDx Nagyerdő-ről. Az első tapasztalat annyira pozitív volt, hogy egy idő után alig vártam, hogy beköszöntsön a hónap második keddje és indulhassak az Ifiházba, a Mokkába vagy éppen a Békás-tóhoz párbeszédestézni. Izgatottan várom a jövő heti találkozót is, ami az Önkreáció címet kapta, mert valljuk be: ki ne szeretné tudni, hogy milyen is valójában és hogyan lehet legjobb önmaga?” (forrás: Zsuzsiszerint a világ blog)

Facebook oldalunk:

Pár-Beszéd Est facebook oldala

A szervezők

Borsi Csilla

Végzettségem szerint közgazdász vagyok, és egy multinacionális cégnél dolgozok elemzőként.

Szeretek tanulni, új dolgokat létrehozni, évek óta hobby szinten táncolok, és 2013tól a TEDxNagyerdő szervező csapatának is tagja vagyok.  Hiszek abban, hogy jobbá tehetjük a világot, és ebben segít, ha a közösségek, emberek, gondolatok találkozhatnak, összekapcsolódhatnak és kölcsönösen formálhatják egymást.

Kovács Miklós

Hobbim a közösségfejlesztés, szeretek érdekes emberektől érdekes sztorikat hallani, mindezt megosztani másokkal. 3 éve immár, hogy a Pár – Beszéd Esteket szervezzük Borsi Csillával közösen. Minden olyan témát körüljárunk az estek folyamán, ami érdekes lehet a mai társadalom tagjai számára. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, 2012-ben végeztem, jelenleg projekt menedzserként dolgozom.

Reklámok